29 / 04 / 2024

franchising

franchising

50 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen franchise sektörüne sürekli yeni oyuncular katılıyor. Yeni franchise vermeye başlayan markaların girişimcilere sunduğu fırsatları araştırdık. Buna göre, 19 şirket 2019 sonuna kadar 472 franchise şube açacak.

Nur Pastaneleri 60 yılda 86 şubeye ulaştı!

El arabasında dondurma satarak ticarete atılan Muharrem Karateke'nin temelini attığı Nur Pastaneleri 60 yılda 86 şubeye ulaşarak büyümeye devam ediyor.

Gayrimenkul danışmanlığına olan talep artıyor!

Kentsel dönüşümle hızla artan inşaat projeleri, gayrimenkul danışmanlığına olan talebi artırıyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl kurumsal bir şirketin altında faaliyet gösterecek yüzlerce girişimcinin franchising yoluyla sektöre girmesi bekleniyor.

Leman Kültür yıl sonuna kadar şube sayısını 20’ye çıkarttı!

Yeme içme sektöründeki rekabetin kızıştığı bir ortamda Anadolu’da ki büyümesini hızla sürdüren ve 11 ilde her biri 800 ile 2500 merekarelik 12 şubeye ulaşan Leman Kültür yıl sonuna kadar şube sayısını 20’ye çıkartırken yeni markaları da Anadolu’ya davet e

Çıtır Usta 200 şube açmayı hedefliyor!

Geleneksel lezzetler sunan Çıtır Usta, franchising vererek beş yıl içinde 200 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Taş tarafından kuruldu.

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Bodrum'dan sonra yatırımcıların yeni gözdesinin Milas olduğuna dikkat çekerek, Milas’ta son bir senede kira yükseliş oranının yüzde 50, satılık evlerin metrekare birim fiyatlarının ise yüzde 130 yükseldiğini belirtti. 

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

Bulbiemlak Franchising Gayrimenkul İnşaat Nakliyat Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bulbiemlak Franchising Gayrimenkul İnşaat Nakliyat Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi Çekmeköy'de Mustafa Diri tarafından kuruldu.

Century 21 Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Century 21 Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi Sarıyer'de Gökhan Taş tarafından kuruldu.

Realtyplus Franchising Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Realtyplus Franchising Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Beykoz’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Özhan Kadir Carda ve Mehmet Cemil Mazlum ortaklığında kuruldu.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Kanada Okulları'ndan Sakarya Karasu'ya yeni kampüs!

franchising çalışmalarına devam eden Kanada Okulları, Sakarya’nın Karasu ilçesinde yeni kampüs açtı.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Sait Döner franchise şubeler açacak!

Sait İskender 'Sait Döner' markasıyla franchising vermeye başladı. 2021'de öncelikle büyükşehirde olmak üzere sekiz ila 10 arasında şube açılması hedefleniyor. 

2021 gayrimenkulde değişim ve dönüşüm yılı olacak!

2020, pandemi nedeniyle birçok sektörün negatif etkilendiği ve dengelerin değiştiği bir yıl oldu. Franchise ekosistemi ise trendleriyle bu krizden en az hasarla kurtuldu. Franchising'e olan ilgi artıyor. Türkiye'de franchising veren en büyük 100 şirketin 2021 hedefi ise 2 bin 653 franchise şirket...

franchising Haberi

franchising

Türkiye'de hizmet sektörünün büyümesine bağlı olarak franchising sektörünün de hızla büyüdüğüne tanıklık ediyoruz. Girişimcilerin büyük bir kısmı artık sıfırdan iş kurmak yerine kendini kanıtlamış bir markanın şemsiyesi altına girmeyi, iş kurma süreçlerinde etkin bir destek alacakları, belli bir know how'ı olan işletmelerle çalışmayı tercih ediyor. Rakamlarla franchising ekosistemine bakacak olursak, 2018 sonunda 50 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen sektör, halihazırda 3 bin zincir işletmenin sahip olduğu 60 bin şube ile büyümeyi sürdürüyor. Zincir sayısı ile Avrupa birincisi olan Türkiye'de franchising sektörü son beş yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme de 200 bin kişiye yeni istihdam alanı yarattı.

Ekonomist’ten Burcu Tuvay’ın haberine göre; Bu ekosisteme her gün yeni bir marka ekleniyor. Bu markalar, ilk kez franchise vermeye...