02 / 05 / 2024

Fuad Akhundov

Fuad Akhundov

AKKUYU Nükleer Santrali’nde Ruslar’ın hisselerinin bir kısmını devretmek için harekete geçtiği öğrenildi. Akkuyu Nükleer Santrali’nde yüzde 100 hissesi olan Ruslar yüzde 49’a kadar hisse satışı yapabilecek.

Sertac Fuad Karaağaoğlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Genel Müdürü Sertac Fuad Karaağaoğlu kimdir? Sertac Fuad Karaağaoğlu daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Sertac Fuad Karaağaoğlu'nun eğitim hayatı nasıldı?   İşte Sertac Fuad Karaağaoğlu`nun hayatına dair merak edilenler.

Terfa Solar Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Terfa Solar Enerji Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Emir Vekil ve Fuad Bezmen ortaklığında kuruldu.

Kazımoğlu Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kazımoğlu Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli İle Fuad Kazımov ve Parı Kazımova tarafından kuruldu.

Grand Real Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grand Real Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  10  bin TL sermaye bedeli  ile Ibrahım Demir  Yashar Akhundov tarafından kuruldu.

Trust Emlak Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trust Emlak Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile F.Ahmed Ghaleb Al-Haıdarı, Hassan Fuad A. Al-Besbas ve Nurten Al Besbas ortaklığında kuruldu.

Biz World Gayrimenkul Danışmanlığı Teknoloji Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biz World Gayrimenkul Danışmanlığı Teknoloji Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermkaye bedeli ile Fuad Neymatov tarafından kuruldu...

AB'den Irak'a 72,5 milyon avroluk yeniden imar desteği!

Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile AB Asya ve Orta Doğu Geliştirme ve Dayanışma Ofisi Direktörü Pierre Amilhat arasında AB'nin Irak'a yeniden imar için 72,5 milyon avro bağışta bulunmasını öngören anlaşma imzalandı.

Has Buıldıng İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Has Buıldıng İnşaat Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Fuad Fatullaev tarafından kuruldu. 

Artera İnşaat Sağlık Turizm Sansayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

TN İnşaat Malzemeleri ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi 2 milyon 630 bin TL sermaye ile bugün Khalil Akhundov tarafından kuruldu. 

İsfen Yapı Gayrimenkul Yatırım Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsfen Yapı Gayrimenkul Yatırım Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Mehti Akhundov tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Metropolis Share İnşaat İç Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metropolis Share İnşaat İç Dış Ticaret Limited Şirketi M. Fuad Mohammad Alnajjar ve M. Ahmed Okasha Salman ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Era Seyahat Turizm İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Era Seyahat Turizm İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, Fuad Malıkov Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 11 Nisan'da Fatih, Emin Sinan Mahallesi, Evkaf Sokak'ta kuruldu.

Önkollar Avaji Yapı İnşaat Turizm Gayrimenkul Sosyal Hizmetler İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önkollar Avaji Yapı İnşaat Turizm Gayrimenkul Sosyal Hizmetler İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Salih Önkol ve Fuad Assaf M Al Awajı ortaklığıyla 30 milyon TL sermaye ile 9 Mart'ta Kartal, Cevizli Mahallesi'nde kuruldu.

Fuad Akhundov Haberi

Fuad Akhundov

Bunun için Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov’un görevini bıraktığı ve yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu belirtildi.


KRİZ TETİKLEDİ


Türkiye ile Rusya arasında uçak krizi sonrası Akkuyu Santrali’nin ne olacağı tartışılmıştı. Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili süreç 2010 yılında başladı. 2010 yılında Rusya ile Türkiye arasında, “Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği” anlaşması imzaladı. 21 Temmuz 2010 tarihinde hükümetlerarası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı, ardından da Akkuyu şirketi kuruldu. Akkuyu şirketi’nin tamamı Ruslar’a ait.


Hükümetlerarası anlaşmada Rus tarafının hisselerinin yüzde 49’a kadar devredilebileceğine ilişkin madde bulunuyor. Rus tarafı bir süredir Akkuyu’nun yüzde 49’unun satılacağına ilişkin açıklamalarda bulunuyordu. Şimdi sürecin başlatıldığı öğrenildi. Kulislerde, Rusya’nın yaşadığı ekonomik sıkıntı ve yaşanan finans probleminin aşılması için hisse satışının hızlandırıldığı ifade ediliyor.


2...