02 / 05 / 2024

Fuar İzmir fay hattı üzerine mi inşa edildi

Fuar İzmir fay hattı üzerine mi inşa edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat Çağlar Haspolat’in “Fuar İzmir fay hattı ve dere üzerine mi inşa edildi” sorusunu Başkan Kocaoğlu, “Etütlerde fay hattına rastlanmadı. Küçük dere yatağı vardı, baş tarafa alındı” dedi.

O şehir artık deprem için daha hassas!

Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir'de halen deprem bekliyoruz. Özellikle İzmir fayı üzerine gelir" dedi ve "Asıl deprem üretecek fay İzmir fayıdır. Daha o fay kırılmadı. O kırılırsa 7 büyüklüğünde deprem üretebilir" diye konuştu.

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

İzmir'de 1688'de 7 büyüklüğünde depreme neden olan fay tespit edildi!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 2 yıldır yürüttükleri proje kapsamında 1688 yılında meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremin kaynaklandığı İzmir fayını ortaya çıkardıklarını belirtti.

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez dönüşüm projesi tanıtıldı!

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Gaziemir Aktepe-Emrez’de yerinde dönüşümün uygulanacağı kentsel dönüşüm projesi, Fuar İzmir D Holü’nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle tanıtıldı.

İzmir Emlak Fuarı kapılarını açıyor!

Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, konut sahibi olmak isteyenlere önemli fırsatlar sunacak. Fuarın resmi açılış töreni bugün, saat 14:00'te Fuar İzmir'de yapılacak. 

İzmir Emlak Fuarı 27 Eylül'de başlayacak!

İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleştirilecek.

İstanbullu, İzmir’e ev almaya gelecek!

27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında, Fuar İzmir’de kapılarını açacak olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

İzmir Emlak Fuarı 27 Eylül'de açılıyor!

Ege’nin en prestijli uluslararası emlak fuarı, İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile 27-30 Eylül günleri arasında Fuarizmir’de kapılarını açacak. 

İZWOOD 2017'ye Fuara Peli Parke’de katıldı!

İzmir’de gerçekleşen İZWOOD 2017 Fuarı 8-12 Nisan tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlendi. Fuara Peli Parke’de katılım gösterdi.

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı başladı!

23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışta doğaltaş ocak işletme ruhsatları ile ilgili açıklama yaparak, 215 ruhsatın onaylandığını belirtti.

Fuar İzmir Geçici Servis Yolu açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir'e ulaşımı rahatlatacak olan “geçici servis yolu” projesini, Çarşamba günü hizmete açacak.

Fuar İzmir Kavşak Projesi'nin kamulaştırmaları tamamlanıyor!

Fuar İzmir kavşak projesi için kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart’ta açılacak Mermer Fuarı öncesinde seferberlik ilan etti.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED Raporu'na gerek yok!

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de, ESBAŞ istasyonu ile Fuar İzmir arasında yapmayı planladığı 2,2 kilometre uzunluğundaki monoray projesi ÇED'in gerekli olmadığına karar verdi.

Fuar İzmir fay hattı üzerine mi inşa edildi Haberi

Fuar İzmir fay hattı üzerine mi inşa edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, Gaziemir'de inşa edilen Fuar İzmir'le ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Önceki akşamki Meclis toplantısında Haspolat, Fuar İzmir'in altından fay hattı geçip geçmediği ve gerekli zemin etütlerinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili iddiaları hatırlattı. Haspolat, "Son yılların en büyük yatırımı olan Fuar İzmir'e harcanan rakam 400 milyon lira. Bu para monoray ve kavşak gibi yatırımlarla birlikte 1 milyon lirayı bulacak. Ancak bu yatırımın değerini sıfıra indirecek bir takım iddialar var. Yeni Fuar Alanı tamamlanmadan önce burada imar planına esas jeolojik zemin etütlerinin yapılmadığı, fuarın fay hattı üzerime inşa edildiği ve altından geçen dere yatağının değiştirildiği yönünde bir takım iddialar var. Kaldı ki, bu iddialar ile ilgili bir sivil toplum kuruluşu dava açmış. Bu iddialar bizi...