18 / 05 / 2024

Fuzuli şagil kelimesinin anlamı

Fuzuli şagil kelimesinin anlamı

Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında geçen "Fuzuli şagil" nedir?

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon kelimesinin anlamı merakla araştırılıyor. Küresel piyasalarda resesyon endişesi gündemde yer alıyor. Vatandaşlar Resesyon nedir? şeklinde araştırmalar yapıyor? İşte o detaylar!

Azerbaycan yeniden imar ediliyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Fuzuli ve Hocaven illerine yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan’da imar çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ismi hayatı simgeliyor!

Dün tam kapasite açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ismi oldukça konuşuldu. Hastane ismindeki sakura kelimesinin ne anlama geldiği merak edildi. İşte hastanenin isminin anlamı...

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde bulunan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

Belediyelere sıfır faizli kredi verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fuzuli Katlı Kavşağı’nın açılış törenine katıldı. Bakan Özhaseki burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Kayseri Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşaklarının temeli atılıyor!

Yatırımlarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuzuli katlı kavşak projesinin ardından Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşak projelerinin de temelini atacak.

​Kayseri Fuzuli Katlı Kavşağı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Fuzuli Katlı Kavşağı'nın temelini attı.

Kocasinan Fuzuli Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor!

Kocasinan Belediyesi, Fuzuli Caddesi çevre düzenlemesi yapım işi ihalesini gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çevre düzenine ve yeşilin önemine dikkat çekerek, ihalelerin sonuçlanmasıyla ‘Yeni Kocasinan’ı hazırlamak için çalışmaların hızlanacağını belirtti.

Gaziantep Arena'nın koltuk montajı hatalı mı yapıldı?

Gaziantepspor'un yeni stadının tribününde yazılı 'Gaziantep' kelimesinin harfleri denk gelmeyince ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

Fuzuli şagil kelimesinin anlamı Haberi

Fuzuli şagil kelimesinin anlamı

Fuzuli şagil nedir?

Fuzuli şagil, hukuksal bir terim olarak işgalci anlamına geliyor. Söz konusu terim 2 Mayıs 2013 Perşembe günü Resmi Gazetede yayımlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik içerisinde kullanılıyor.


Tanımına da aynı yönetmelik kapsamında yer verilen "Fuzuli şagil" şu şekilde açıklanıyor;


Fuzuli şagil 

Kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, İdarenin tasarruf yetkisi bulunduğu taşınmazın zilyetliğini, devletin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere deniyor.


Buna göre fuzuli şagil olarak nitelendirilen işgalciler, devletin izni dışında; idarenin tasarruf yetkisi bulunduğu taşınmazın zilyetliğini ele geçiren kimseleri ifade ediyor.



Işıl Seren...