09 / 05 / 2024

G20 Zirvesinin turizme etkisi

G20 Zirvesinin turizme etkisi

Carya Turizm Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, futbol ve golf turizminin yanı sıra bu yıl kasım ayında Belek turizm merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan G-20 Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Regnum Carya Golf & SPA Resort üst yönetimi görevden alındı!

Antalya Belek’te 15-16 Kasım’da G20 zirvesinin yapılacağı Regnum Carya Golf & SPA Resort’ta genel müdür dahil 8’i üst düzeydeki yönetici, 20 kişinin işine son verildi.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılıyor!

Gümüşhane 'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi 'nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Aksaray Güzelyurt'taki tarihi taş konaklar turizme açılıyor!

Aksaray'ın Güzelyurt ilçe Kaymakamı Mustafa Duruk, "İlçemizde 100'ün üzerinde konağımız, otel haline gelebilecek durumda. Şu anda sadece 17'sini turizme kazandırdık. Yatırımcıların buraya gelip ev ve konaklarımızı görmelerini istiyoruz" dedi.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı..

Sebahattin Karaca: Kyme Antik Kent turizme açılmalı!

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu...

Akçakale ve Sargana vadisi turizme kazandırılacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerektiğini, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda olduğunu bildirdi.

Akçakale ve Sargana vadileri turizme kazandırılıyor!

TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerektiğini, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda olduğunu bildirdi.

Gaziantep arkeolojik kazılar sonucunda turizme kazandırılacak!

Gaziantep tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi amacıyla kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Gaziantep arkeolojik kazılar sonucunda turizme kazandırılacak.

Gölcük Tabiat Parkı fırtına nedeniyle turizme kapatıldı!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, fırtına nedeniyle çok sayıda çam ağacının devrildiği Gölcük Tabiat Parkı'nın bir günlüğüne turizme kapatıldığını bildirdi.

Geyik Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırılıyor.

Yemen'de turizme darbe vuruldu!

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi'nin başkent Sana'da kontrolü ele geçirmesinin ardından günlük hayat devam ediyor. Turistlerin uğrak yeri olan Eski Sanada siyasi istikrarsızlık turizme darbe vurduğu görülüyor.

Hasandağı turizme kazandırılacak!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Gündoğmuş'da bulunan Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmak için ödenek bekliyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü kaderine terk edildi.

G20 Zirvesinin turizme etkisi Haberi

G20 Zirvesinin turizme etkisi

Belek turizm merkezinin dünya turizm sektöründe tesisleri, futbol ve golf turizmiyle marka olduğunu söyleyen Öztürk, "Dünya liderlerinin Belek'te buluşacağı G-20 Zirvesi, bölgenin markasını artıracak, Türkiye'nin prestijine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 


'Reklamını iyi yapmalıyız' 

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi devlet başkanlarının G-20 Zirvesi için Belek'e geleceğini vurgulayan Öztürk şöyle konuştu: "G-20 Zirvesi'ne katılacak ve otelimizde konaklayacak Obama'nın goll oynaması, Putin'in havuz ve saunaya girmesinin dünyada iyi reklamını yapıp, iyi pazarlamalıyız. Dünyanın ve Avrupa'nın en önemli golf sahalarına sahip bölgemizde yapılacak G-20 Zirvesi bu açıdan çok önemli." 'İyi takım getirmeliyiz' Futbol turizmine ilişkin de açıklamalarda bulunan Öztürk, Barcelona, Real Madrid ve Bayern Münih gibi takımları getirmek isteyen ülkelerin bu konuda ciddi harcamalar yaptığını belirterek, "Bunun için hükümetimiz...