08 / 05 / 2024

Galata Köprüsü hakkında bilgi

Galata Köprüsü hakkında bilgi

1912 yılında Alman firması Man tarafından 350 bin liraya yapılan Galata Köprüsü, 1980 yılında 900 milyon liraya satılacakmış. Köprüyü ayakta tutabilmek için her yıl 250 milyon lira harcayan Belediye, köprüyü her an satabilirmiş.

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş!

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş. Tarihi Köprü'nün Karaköy tarafındaki ayakları 70 santim yükseltilerek, daha önce stabilize bir yolla yükseltilen Karaköy Meydanı'na bağlanmış.

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklama yaptı.

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarında yarıya gelindi!

Temeli 3 yıl önce atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yarıya gelindi. Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen köprünün deniz içindeki ayakları, 17'nci blokların montajıyla 161 metre uzunluğa ulaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

Bartın'a yapılack TOKİ köprüsü alanında inceleme!

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, TOKİ Köprüsü'nün yapılacağı alanda incelemeler yaptı. 

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak. İnşaatı devam eden köprünün her bir ayağında kullanılan malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir...

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı fiilen başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında yaptığı açıklamada "Çanakkale için önemli olan köprünün inşaatına fiilen başlandı" dedi.

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

Galata Köprüsü hakkında bilgi Haberi

Galata Köprüsü hakkında bilgi



900 MİLYON LİRA EDECEK: İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil, Haliç üzerinde yeni bir köprü yapımının çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.


Belediye köprüyü satışa çıkardı


       Yeni köprü yapmak için kaynak aranıyor


  İSTANBUL Belediye Başkanı Aytekin Kotil Haliç üzerinde yeni bir köprü yapımı için etüt çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, ''Yeni köprünün yapımında kaynak yaratamazsak bugünkü hurda değeri 900 milyon lira tutan Galata Köprüsü'nü satabiliriz.'' dedi.

  Başkan Kotil yeni köprünün yapımına 1981 yılında başlanacağını belirterek, ''Bilim kurullarının çürük raporu verdiği Atatürk ve Galata Köprülerini ayakta tutabilmek için İstanbul Belediyesi olarak her yıl 250 milyon lira harcamaktayız. Bu duruma son vermek için Haliç üzerinde...