03 / 05 / 2024

Galata Kulesi onarımı

Galata Kulesi onarımı

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararları doğrultusunda başlatılan Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı ve temizliği 2000 yılında tamamlanmış. Onarım çalışmaları için 235 milyar lira harcanmış.

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Galata Kulesi için torba yasaya madde eklendi! Galata Kulesi’ne rant yolu açılıyor mu?

İBB’nin elinden alınınca yargı engeline takılan Galata Kulesi için, kanun adımı atıldı. Kulenin dernek ve vakıflara kiralanması endişesi gündemde. İşte ayrıntılar...

Burhan Ersoy: Galata Kulesi'ni en kısa sürede açacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesine göre yaklaşık 400 taşınmazın devrinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydederek, "Şu anda Galata Kulesi'ni restore ediyoruz, en kısa sürede burayı açacağız" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Galata Kulesi’nin restorasyonuyla ilgili yeni açıklama!

Galata Kulesi’nin restorasyonu sırasında hilti kullanıldığıyla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kulede basın açıklaması gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve Kültür Varlıkları Genel Müdürü Gökhan Yazgan iddiaları yanıtlandırdı.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'dan Galata Kulesi açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin restorasyonu sırasında orijinal duvarlarının yıkıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Galata Kulesi'nde pazar günü ortak açıklama yapılacak!

Galata Kulesi restorasyonu ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra, kulenin pazar günü İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından birlikte gezilmesine ve sonrasında kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildi.

Galata Kulesi'ndeki yıkım meclis gündemine taşındı!

Galata Kulesi’nde başlanan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, meclise soru önergesi verdi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan 'Galata Kulesi' açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ''Galata Kulesi’nin duvarları yıkılıyor'' şeklindeki iddiaların doğru olmadığını, kullanılan yöntemlerle ilgili firmaya yaptırım uygulanacağını söyledi.

İBB'den Galata Kulesi açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü, Galata Kulesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Galata Kulesi açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. 

Galata Kulesi onarımı Haberi

Galata Kulesi onarımı



Galata Kulesi'nin dışı yenilendi


Yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan dış cephe onarım çalışmalarına 235 milyar lira harcandı. Kulenin yüzey dokusunda meydana gelen erimeler yeni taşlar kullanılarak giderildi ve aşınan yerler kireç enjekte edilerek dolduruldu.


     Galata Kulesi'nin yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan dış cephe onarım çalışmaları bitirildi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararı doğrultusunda başlatılan dış cephe onarımı ve temizliği için toplam 235 milyar lira harcandı.

     Kule, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihale sonucunda 1996 yılı fiyatlarıyla 50 milyar lira keşif bedeli ödeyen Pekerler İnşaat tarafından onarıldı.

     Galata Kulesi'ndeki restorasyon için yapılan ön çalışmada öncelikle yapının dış...