29 / 04 / 2024

Galata Kulesi tünel

Galata Kulesi tünel

Galata Kulesi'nin külahı 1965'te eklenmiş. O yıl yapılan kazıda İstanbul efsanelerinden 'yeraltı tünelleri'ni doğrular nitelikte gizli tünel bulunmuş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Hilti Türkiye'den 'Galata Kulesi' açıklaması!

Dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundan bulunan Hilti Türkiye, Galata Kulesi restorasyon çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Hıncal Uluç: Galata Kulesi İstanbul’un Eyfeli olacak!

Galata Kulesi sadece İstanbul'a Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelenlerin değil, İstanbul'da yaşayanların da mutlak ve defalarca gidip görecekleri bir yer olacak...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Galata Kulesi vakfa tescil edilemez!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Kulesi’nin mülkiyetinin belediyeye devri için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dava açtı. İBB avukatları, Galata Kulesi’nin vakıf yoluyla meydana gelmediği için bir vakıf adına tescil edilmesinin hukuksuz olduğunu belirtti...

Binali Yıldırım: 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre!

Bizim karayolları olarak 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre. Bunun üzerine 100 kilometre de demiryolları tüneli var. Bu ne anlama geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya tünel demek.

Ekrem Demirtaş'tan Çin'e liman ve tünel daveti!

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş "Alsancak Limanı bu yıl özelleşecek. Ayrıca 2.5 kilometrelik tünel projesi var. Bu projelerde sizleri de görmek isteriz" dedi.

Alacasu-Phaselis arasına 1.300 metrelik tünel geliyor!

Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerinde yapılacak tünel için çalışmalar başladı. Üraz, "Çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresindeki mülklerden kira toplanamıyor!

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresi gibi çok değerli yerlerde mülkleri bulunan Maliye, 5 kuruş kira toplayamıyor. Sayıştay raporlarına göre, toplanamayan kiraların miktarı 15 milyon lirayı geçiyor

AKÜ'de Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları Konferansı yapıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından “Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları” konulu bir konferans düzenlendi.

İstanbul'a 3 yeni tünel inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 projelerini açıkladı. Bunlardan en dikkat çekenleri İstanbul'a inşa edilecek 3 yeni tünel.

İstanbul'a 3 yeni tünel daha yapılacak!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

Galata Kulesi tünel Haberi

Galata Kulesi tünel
İstanbul'un simgelerinden Galata Kulesi'nin tepesindeki külahın 1965 yılında yerine konulduğu ortaya çıktı... Aynı yıl yapılan arkeolojik kazıda ortaya çıkarılan Galata Kulesi'nin gizli tüneli, "İstanbul'un altında tüneller var" efsanesini doğru çıkarır nitelikte...


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Galata Kulesi'nin külahı, kuleye 1875 yılında eklenen iki ahşap kat yıkılarak eklenmiş... Öte yandan Galata Kulesi'nde yapılan kazıda gizli bir tünel bulunmuş...


Haberin devamı için tıklayın! 


Emlakta nostalji haberleri için...