22 / 07 / 2024

galata ve beyazıt arasında ki köprü

galata ve beyazıt arasında ki köprü

27 Ocak 1930 tarihinde Cumhuriyet'te yer alan habere göre asma köprünün hayal olmadığı ve 80-90 metre irtifaında olacağı, Galata ve Beyazıt kuleleri hizasında olabileceği ve şehrin manzarasını bozmayacağı söyleniyor.

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

BİM süt ve süt ürünlerine zam yaptı: 150 lira olan klasik beyaz peynir 215 liraya yükseldi

BİM market süt ve süt ürünlerine zam yaptı: Klasik beyaz peynir fiyatları arttı. İşte detaylar...

Migros indirimde vites arttırdı! Kırmızı ve beyaz et ürünleri dip yaptı! Elinizi çabuk tutun! 6 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan Migros'tan dev indirim. Migros'ta kırmızı ve beyaz et ürünlerinin fiyatlarını düşürdü. Peki Migros'ta indirimli et fiyatları ne kadar oldu? İşte 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Et ve Süt Kurumu beyaz et fiyatlarına zam yaptı! İşte ESK, Tarım Kredi Kooperatifleri, A101, Migros fiyat listesi...

Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et ve beyaz ete zam yaptı. Yüzde 48 zamlanan kırmızı et fiyatlarından beyaz ette nasibini aldı. Peki ESK, Tarım Kredi Kooperatifleri, A101, Migros'ta et fiyatları ne oldu? İşte 23 Mart 2022 fiyat listesi...

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Oruç tarafından kuruldu.

Beyazıt Öztürk İspanya’daki evini 600 bin dolara satıyor!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, İspanya’da daha önce 400 bin dolara satın aldığı evini 600 bin dolara satışa çıkardı. Öztürk, annesiyle birlikte yaşamak için bahçeli ve havuzlu bir villa arıyor.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt'ta dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde de dönüşüm başlatıyor.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.

Ergün Turan Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açılışına katıldı!

TOKİ tarafından inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı tören ile yapıldı.

galata ve beyazıt arasında ki köprü Haberi

galata ve beyazıt arasında ki köprü

Asma köprü Hayal değii, hakikat


Köprü mes'elesi, daha devri Hamidide halledilmişti; projleri Bahriye mahzeni evrakındadır.


İhtiyar ve maruf bir bahriyelimiz, ruhu asır evvel inşası tekarrur eden ve planları yapılan muhteşem bir asma köprünün tam ihale edileceği sırada, bir hafiye jurnalına nasıl kurban gittiğini anlatıyor.


Cumhuriyet Gazetesi 27 Kanunusani (Ocak)...