29 / 04 / 2024

Galataport ihaleleri

Galataport ihaleleri

2006 yılında Özelleştirme İdaresi, Galataport Projesi'ni ikinci kez ihaleye çıkaracakmış. İptal edilen birinci ihalede uygulanan yap-işlet-devret yöntemi yerine, yeni ihale 'işletme hakkı devri' için yapılacakmış.

Galataport İhalesi' nde son durum: 5 firma teklif verdi!

İhalesinin bugün sona erdiği ve daha önce "Galataport" adıyla ihaleye çıkılan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının özelleştirme ihalesine 5 firma-ortak girişim grubu teklif verdi...

Galataport ihalesinde son durum: 5 firma teklif verdi!

İhalesinin bugün sona erdiği ve daha önce "Galataport" adıyla ihaleye çıkılan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının özelleştirme ihalesine 5 firma-ortak girişim grubu teklif verdi...

Galataport Mart 2020’de tamamlanacak!

Mart 2020'de tamamlanacak İstanbul'un dev projesi Galataport, Seatrade Cruise Global 2019 fuarında dünyanın birçok yerinden katılan kruvaziyer firmalarına tanıtıldı.

Müberra Eresin: Galataport'un bitmesini bekliyoruz!

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Galataport'un bitmesini ve Yenikapı'da liman yapılmasını bekliyoruz. Bunlar olduktan sonra Türkiye turizmi sıçrama yapacak" dedi...

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

İstanbul’un çektiği turist sayısını iki katına çıkarma hedefine en büyük destek kruvaziyerden gelecek. Aynı anda üç geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi...

Galataport projesine Vefa Group imzası!

Vefa Group’un, sunduğu kurumsal çözümlerle ön üretimli yapı sektörünün öncü markası haline gelen Vekon, Tükiye’nin prestij sembolü projeleri arasında yer alan Galataport Liman ve Kentsel Dönüşüm projesinin işçi yatakhane binalarını hayata geçiriyor. 

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Galataport ve Haliçport hızla bitecek!

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Yıldız, Haliç Port ve Galataport projelerinin hızla tamamlanacağını söyledi....

Galataport'ta 216 milyon TL’lik anlaşma!

Galataport AŞ, Salı Pazarı ve Paket Postanesi Elektrik ve Mekanik İşlerini Anel Elektrik’in üstlenmesine karar verdi. Projeye ilişkin mobilizasyon sözleşmesi taraflarca imzalandı.

Beyoğlu Tomtom, Galataport ile uçacak!

Beyoğlu'nun en gözde mahalleleri arasında yer alan Tomtom Mahallesi, Galataport projesiyle şahlanacak.

Turizmde yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi açılışında konuştu. Bakan Ersoy, ''Önümüzdeki yıl yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek'' diye konuştu.

Galataport Projesi MAPIC 2018'de yerini aldı!

Doğuş Grubu’nun Bilgili Holding ortaklığı ile yürüttüğü Galataport Projesi, perakende ve yatırım sektörünün dünya çapındaki en önemli fuarları arasında yer alan MAPIC 2018’e Türkiye’den katılan tek yatırımcı oldu.

Galataport ile gençlere yeni istihdam alanı açılıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı açıklamada Galataport'ta açılacak olan otelde, Katip Mustafa Çelebi Turizm Lisesi'nden öğrencilerin çalışacağını söyledi.

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Galataport ihaleleri Haberi

Galataport ihaleleri



Yap-İşlet-Devret yerine 'işletme hakkı devri' olacak


Galataport'ta yeni hazırlık


İkinci kez ihaleye çıkacak Galataport'ta ödeme süresi kısa tutulacak. Yap-işlet-devret yöntemi yerine, işletme hakkı devri yapılacak. İlk ihalede 49 yıla yayılan ödemelerin, son yıllarda yoğunlaşması eleştirilmişti


ANKARA AA


    Galataport Projesi'nde ihalenin iptal edilmesinin ardından, yeni ihale hazırlıkları başladı. Yeni ihaleyi Türkiye Denizcilik işletmeleri (TDİ) yerine, yeni imar planını da hazırlayacak olan Özelleştirme İdaresi (ÖİB) yapacak.

    İptal edilen ihalede yap-işlet-devret yöntemi uygulanmıştı. Yeni ihale ise işletme hakkı devri için yapılacak. Proje'nin 49 yıllık işletme süresi, işletme hakkı devrinde de korunacak.


Önce imar planı


    İşletme hakkı devrinin uygulanacak olması Galataport Projesi'nin özünü...