26 / 07 / 2024

Galataport maliyet

Galataport maliyet

Doğuş Grubu'nun 'Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi' için ikinci ÇED raporu hazırlandı. Doğuş, proje bedelini önceki rapora göre yaklaşık 400 milyon dolar artırarak 1.5 milyar dolara çıkardı.

Otellerdeki maliyet artışı yüzde 12.75 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, otellerde maliyet artışı bir yılda yüzde 12,75 olarak gerçekleşti.

Halk GYO Galataport'taki binasını otele çevirecek!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(GYO) Galataport olarak bilinen tarihi Salıpazarı'nda yer alan binasını otele dönüştürmek için Beril Otelcilik Turizm şirketi ile sözleşme imzaladı..

Hüseyin Aslan: İnşaatta maliyet artışı enflasyonun üzerinde!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Merkez Bankası verilerine göre inşaat sektöründeki maliyet artışının enflasyon oranının üzerinde gerçekleştiğini söyledi..

Otellerde maliyet arttı!

Otellerdeki maliyet artışları enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 8,7'ye çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 12,5'e çıktı.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,5 oldu!

Otellerdeki maliyet artışları enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 8,7'yc çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri yüzde 12,5'e çıktı.

Tapu harcı maliyet mi gider mi?

Arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin alım satım işlemleri gerçek kişiler tarafından yapılabildiği gibi tüzel kişiler tarafından da yapılabiliyor. Peki, ödenen tapu harcı maliyet mi gider mi yazılır?

TÜİK, bina inşaatı maliyet endeksi verilerini açıkladı!

Bina inşaatı maliyet endeksi, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 0,1 yükseldi. Türkiye istatistik Kurumu, Bina inşaatı Maliyet Endeksi 2014 yılı dördüncü çeyreğine ilişkin verilerini açıkladı.

Bina inşaat maliyet endeksi arttı mı?

TÜİK tarafından açıklanan fiyatlar, ilgili çeyrek döneminin son ayının 15’i ile 25. günleri arasında, yüzyüze anket yolu ile derleniyor. Peki, Ekim-Aralık 2014 verilerine göre bina inşaat maliyet endeksi arttı mı?

Bina inşaatı maliyet endeksi Ekim-Aralık 2014!

İnşaatta kullanılan girdi maddelerinin dönemlere göre maliyet değişimlerini ölçen fiyat endeksi olan Bina inşaatı maliyet endeksi Ekim - Aralık 2014 dönemine ait verileri bugün açıklandı...

Koç Yapı lüks konutta maliyet liderliğini sürdürüyor!

Koç Yapı A.Ş., betonarmede 100 yıllık garanti verirken, lüks konutta maliyet liderliğini sürdürüyor. Koç Yapı A.Ş. Bağdat Caddesinde iki yeni projesinin m2’sini 9000 TL’ ye satışa sunuyor.

Cumhurbaşkanı'ndan Galataport ihalesi iptaline eleştiri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen KADEM 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında Galataport ihalesi iptali ile ilgili eleştiride bulundu.

Park Orman ve Galataport projeleri 2015'te başlıyor!

Doğuş Grubu'yla ortaklığa giden Bilgili Holding'in patronu Serdar Bilgili, Hürriyet'in haberine göre 'Bürokratik işlemlerin sonuna gelindi. 2015 Ocak ayında Park Orman, Şubatta ise Galataport için düğmeye basacağız" dedi.

Doğuş Grup'tan Galataport için gürültü yapmayın uyarısı!

Galataport'a 702 milyon dolar veren Doğuş ve ortakları Ulaştırma Bakanlığı'na "Yerel yolcu ve diğer gemiler limana bağlı gemilere çok yakın geçerek hayati tehlike yaratıyor" uyarısı yaptı

Galataport maliyet Haberi

Galataport maliyet

Doğuş Grubu'nun 'Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi' için ikinci ÇED raporu hazırlandı. Doğuş, proje bedelini önceki rapora göre yaklaşık 400 milyon dolar artırarak 1.5 milyar dolara çıkardı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, proje kapsamında bulunan 'Çinili Han' ve 'Paket Postanesi' binalarının koruma grubunu 2'den 1'e çıkardı. Sabah'ın haberine göere bu binaların aslı gibi korunmaları sağlama alındı. ÇED raporunda, projenin bölgeye getireceği trafik yoğunluğuna dikkat çekilerek ek önlemler alınması şartı konuldu.


ÇED RAPORUNA GÖRE 1.5 MİLYAR $


 Galataport projesi' diye bilinen ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) ikinci ihalesinden sonra Doğuş Grubu'na geçince adı 'Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi' şeklinde değişen Karaköy ve Tophane rıhtımlarının geleceği yeniden şekilleniyor. ÖİB'den işletme hakkını 702 milyon dolar karşılığında alan Doğuş, 112 bin 142 metrekarelik alanı yeniden düzenleyecek....