02 / 05 / 2024

galatasaray mecidiyeköy otel projesi ne durumda

galatasaray mecidiyeköy otel projesi ne durumda

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek "Riva'da bir milyon metrekarenin üzerinde bir arsamız var. 6-7 yıl önce orada villa projesi yapıldı ve ruhsatı alındı. Otel projesinde kaba inşaat bitti, dekorasyon projesi hazır. " dedi.

Galatasaray, Mecidiyeköy’deki otelini Sağlık Bakanlığı’na tahsis edecek!

Galatasaray, Mecidiyeköy’de inşaatı tamamlanan otel için çalışmalara başladı. Yönetim, otel için planlanan ve şu anda boş duran 182 odalı binayı gerek duyulması durumunda hastane olarak Sağlık Bakanlığı’nın emrine bedelsiz tahsis etmeye hazırlanıyor.

Fairmont Türkiye'deki ilk otelini Mecidiyeköy'de açıyor!

New York'daki meşhur The Plaza'dan Londra'nın ikonik oteli The Savoy'a kadar yetmişin üzerindeki otelinde, yüz yılı aşkındır misafirlerinin "anlarını anılara dönüştüren" dünyaca ünlü otel zinciri Fairmont, İstanbul'un en merkezi noktalarından Mecidiyeköy'de, Türkiye'deki ilk otelini açıyor

Galatasaray Mecidiyeköy'deki otel arazisini satacak mı?

Galatasaray'a önümüzdeki 3 ay içinde 140 milyon nakit gerekiyor. Başkan Dursun Özbek’in Mecidiyeköy’deki otel arazisini devirli satışını gerçekleştirerek bu nakit sıkışıklığını çözmek için girişimlerini sürdürdüğü biliniyor.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli satılacak mı?

Galatasaray Kulübü, Mecidiyeköy'deki oteli kiralama düşüncesinden vazgeçiyor. Yılda 40 milyon Dolar'a yakın faiz ödeyen Dursun Özbek Yönetimi, 150 milyon Dolar civarında bir fiyata oteli satıp borç kamburunu biraz olsun azaltmayı hedefliyor.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli yıllık 5 milyon dolar gelir sağlayacak!

G.Saray’ın Mecidiyeköy’de yapımı süren oteline reklam vermek isteyenler sıraya girdi. Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanında bulunan eski GS Store arazisi üzerine yapılan otelden başkan Dursun Özbek yıllık 5 milyon dolar gelir beklediklerini belirtti.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Mecidiyeköy'deki yapımı süren Galatasaray Oteli satılacak mı?

12 Şubat’taki zirvede UEFA’ya sunulacak projeler üzerinde çalışan Galatasaray yönetimi, Mecidiyeköy’de yapımı süren oteli satmayı planlıyor. Proje gerçekleşirse kasaya tam 150 milyon dolar girecek.

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Beden Terbiyesi Müdürlüğü, Tekel'den 20 bin liraya satın aldığı Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yanında bulunan sahayı 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray Kulübü'ne kiralamış.

1937 yılında Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacak!

1937 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlayan Fransız Mimar Henri Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacakmış. Mecidiyeköy'ün Avrupa'daki gibi bir sayfiye yeri olması için büyük bir park, bir otel inşa edilecekmiş.

Toya Yapı ile Sabancı Mecidiyeköy'e otel yapacak!

Sabancı arazilerinde konut projeleri geliştiren Toya Yapı, bu sefer otel projesi için Sevil Sabancı'nın kurduğu SS Otelcilik'e ait Mecidiyeköy'deki arazide yeni proje için anlaştı...

1998 yılında Galatasaray, Likör Fabrikası'na talip olmuş!

1998 yılında Galatasaray, Mecidiyeköy'deki İstanbul Likör Fabrikası'na talip olmuş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül'ün verdiği bilgiye göre, likör fabrikasının yeri İstanbulluların kullanabileceği bir yer haline getirilecekmiş.

Galatasaray'ın Mecidiyeköy otel projesi İBB'den neden geri çekildi?

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Özbek: "Son anda fark edilen bir yazım hatası nedeniyle belediye meclisine sunulan izin talebini geri çektik. Önümüzdeki ay meclis onayından geçecek" dedi.

GS Plaza Mecidiyeköy ofis projesi 15 milyon dolar yatırımla yükseliyor!

Galatasaray Spor Kulübü, Mecidiyeköy'de GS Plaza ofis projesine başladı. GS Plaza Mecidiyeköy projesinden sağlanan gelir, kulübe aktarılacak. Projenin önünde yapılacak olan 1.500 metrekarelik yeni GS Store ise taraftarın yeni buluşma noktası olacak...

galatasaray mecidiyeköy otel projesi ne durumda Haberi

galatasaray mecidiyeköy otel projesi ne durumda

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Özellikle transfer politikası nedeniyle ağır eleştirilere uğrayan Özbek, istifayı kesinlikle düşünmediğini, sonuna kadar görevinin başında olacağını söyledi.


Dursun Özbek'in açıklamaları şöyle:

- UEFA 2014 yılından bu yana Galatasaray'ı incelemeye aldı. Olay şu; Galatasaray Kulübü 2012-13 sezonunda 38 milyon Euro, bu yetmemiş bir sonraki sezon 39 milyon Euro, bu da yetmemiş 2014-15 sezonunda da 30 milyon Euro zarar etmiş. Yani baktığınız zaman kümülatif olarak 107 milyon Euro zarar etmiş.


- Bunun üzerine UEFA, "Ayağını denk al. Ben seni 2014 Mayıs'ından itibaren izlemeye alıyorum" demiş. "İzlemeye alıyorum" demek şu anlamaya geliyor, 2 sene zarfında mali hareketlerde iyileşme göstermek zorundasın, eğer benim kriterlerime uyamıyorsan yaptırım var...


- UEFA önümüzdeki sezon da bizi izleyecek. Galatasaray'ın mali açıdan...