12 / 05 / 2024

gap diyarbakır sulama barajı

gap diyarbakır sulama barajı

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile sulama şebekesinin temeli, 12 Mayıs'ta atılacak.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır'daki 4 barajın temeli 12 Mayıs'ta atılacak!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile sulama şebekesinin temeli, 12 Mayıs'ta atılacak.

Diyarbakır Çermik'teki Kale Barajı 2018'de açılacak!

Diyarbakır'da GAP Eylem Planı kapsamında inşası süren ve 2018 yılında hizmete açılması planlanan baraj 16 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kale Barajı'nın 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.

GAP ile Diyarbakır Suriçi'nde kentsel dönüşüm yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2018 sonuna kadar GAP şehirlerinde kentsel dünüsüm yapacak. Dönüşüme Diyarbakır suricinden başlanacak. Bu kapsamda sadece konut değil, sosyal ve ekonomik projelerde geliştirilecek.

Diyarbakır, Tekstil İhtisas OSB projesi için gün sayıyor!

GAP ile pamuk üretimini artırması beklenen Diyarbakır, Tekstil İhtisas OSB projesi için gün sayıyor. Uygunluk onayının ardından bu yıl yer tahsislerine başlanacak proje kapsamında 7 bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor

İlhan Karakoyun: Diyarbakır ve Şanlıurfa, Ortadoğu'nun sanayi ve turizm merkezi olabilir!

İlhan Karakoyun: "Potansiyel ve fırsatlar iyi değerlendirildiği takdirde, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın hızla büyümesi ve gelişmesi ile gerek GAP bölgesinin ve gerekse Ortadoğu'nun sanayi, ticaret, kültür ve turizm merkezleri olması mümkündür"

Trabzon-Diyarbakır arasına 630 kilometre demiryolu yapılacak!

Bakan Bayraktar, Karadeniz'in GAP, Suriye ve Irak'la bağlantısının sağlanması amacıyla Trabzon-Diyarbakır arasında 630 kilometre uzunluğunda demir yolu hattı planladıklarını açıkladı.

Diyarbakır'da icradan 1 milyon 162 bin TL'ye 2 dükkan ve 3 konut!

Diyarbakır 5. İcra Müdürlüğü, Diyarbakır İli, Merkez İlçesi, Kayapınar Mahallesi, 114 ada 10 nolu parselde yer alan Hamzaoğulları Sitesi içerisinde 2 dükkan ve 3 konutu satışa sunuyor

Diyarbakır'da belediye 3,2 milyon TL'den arsa satıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Mahallesi'ndeki 18 bin 823,38 metrekarelik kapalı alanın satılması işini 3 milyon 263 bin 940,96 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkardı. Belediyenin ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Diyarbakır'ın kültür envanteri belgelendi!

Diyarbakır'da 33 cami, 10 kilise, bir havra, 14 türbe, 40 çeşme, 10 hamam, 4 han, 4 tarihÜ® çarşı, 5 medrese, 9 okul, 5 köprü, 3 değirmen, 13 köşk, 430 ev, 21 arkeolojik yapı tespit edildi

Ninova Park AVM Diyarbakır'da 19 Ağustos'ta açılacak!

Diyarbakır'ın en büyük ve ilk prestijli alışveriş merkezi olacak Ninovapark, 19 Ağustos 2011 Salı günü açılıyor.  Kalenderler İnşaat tarafından yapımına geçen yıl başlanan AVM'nin kiralama işlerini Inside Danışmanlık gerçekleştiriyor

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

gap diyarbakır sulama barajı Haberi

gap diyarbakır sulama barajı

GAP kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile yaklaşık 400 bin dekar tarım arazisi suyla buluşturulacak.


Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile yaklaşık 400 bin dekar tarım arazisi suyla buluşturulacak.


GAP kapsamında tarım arazilerinin suya kavuşmasını sağlayacak projeler, uygulamaya geçiriliyor.


Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerindeki 4 sulama barajı ile sulama şebekesinin temeli, 12 Mayıs'ta atılacak.


Başlar, Kuruçay, Ergani ve Kale barajları ile Silvan şebeke sulamasının tamamlanmasıyla bölgede 51 bin kişi istihdam edilecek.


DSİ 10. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine, GAP ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakların değerlendirilerek, yöre halkının gelir düzeyinin yükseltilmesi, kırsal alanda istihdam olanaklarının...