03 / 05 / 2024

GAP kaynak yatırım

GAP kaynak yatırım

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, GAP çerçevesinde 100 milyar liralık kaynağın yatırıma dönüştürüldüğünü söyledi.

İstanbul’da ev fiyatına yurt dışına yatırım imkanı!

Türkiye’den bine yakın aile yurt dışından gayrimenkul alarak, orada çeşitli fonlara kaynak aktararak veya proje ortaklığına girerek yurt dışına yatırım yaptı.

İş Portföy, gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

İş Portföy, bu yıl ilk yarıda gayrimenkul yatırım fonu ve girişim sermayesi altyapı fonunu yatırımcıya sunmaya hazırlanıyor. İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, "Reel ekonomiye kaynak aktaracak duruma gelen bu fonlara, ilgi yüksek olacaktır''' diyor.

GAP bölgesine 13 yılda 20 milyar TL yatırım yapıldı!

Dünyanın en büyük 9 projesinden biri olma özelliğini taşıyan GAP için 2003 yılından bu yana 20 milyar TL yatırım yapan Bakanlık bölgeyi zirai alanda ihracat üssü yapmayı hedefliyor.

Gayrimenkul yatırım fonları, fabrika yatırımlarına kaynak sağlayacak!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), ‘gayrimenkul yatırım fonlarının’ kurulmasını sağlayan yönetmeliği, ülke genelinde yeni fabrika yatırımlarının büyük bölümünün ‘inşaat ve gayrimenkul sektörü’ tarafından fonlanmasını sağlayacak.

Kamu yatırımlarında ulaşıma ayrılan yatırım tutarı yüzde 37 arttı!

Kamunun ulaştırma sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 37 artış gösterdi. Ulaştırma sektöründe bu yıl uygulanacak projelere yaklaşık 20 milyar liralık kaynak ayrıldı. Yatırım programında karayolu ilk sırada yer aldı.

HES'lere 30 milyar dolar yatırım!

Rusya ile yaşanan krizin ardından enerji üretiminde payı en yüksek "yenilenebilir kaynak" olan hidroelektrik santrallerde (HES) hedef büyüdü. Türkiye'de inşaatı süren 105 HES için yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yapacağı öğrenildi.

Güneydoğu'ya yatırım isteği azaldı mı?

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, son dönemdeki terör olaylarının, bölgeye yönelik yatırım isteğini yok ettiğini söyledi.

Güneydoğu'ya yatırım istediği yok edildi!

GAP BKİ Başkanı Karahocagil, "Çözüm Süreci'nin hayata yansıması çok iyi oldu. Refah yükseldi, kentler daha da güzelleşti. Ortaya çıkan terör olayları ise yatırım isteğini yok etti" dedi.

Şanlıurfa'ya 13 yılda 24 milyar lira yatırım yapıldı!

Davutoğlu, 13 yılda Şanlıurfa'ya 24 milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını, 10 bin 400 derslik, 79 sağlık tesisi, 30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena Stadyumu'nun da aralarında olduğu 22 spor tesisi ve 8 bin 300 konut inşa ettiklerini söyledi.

Tüpraş'tan İzmir'e 220 milyon liralık yatırım!

Tüpraş, İzmir'deki rafinerisine yönelik modernizasyon yatırımı yapacak. Modernizasyon çalışmaları için 220 milyon liralık kaynak kullanılacak. Bu yatırım kapsamında 28 milyon 710 bin 384 dolarlık da makine ve teçhizat ithal edilecek.

Vira Yatırım İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vira Yatırım İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Sultan Selim Çolak, Eyüp Kaynak, Bayram Çolak, Mustafa Demirci tarafından 4 milyon 500 bin TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta kuruldu.

Lütfi Elvan: 2003'ten bu yana 192,5 milyarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Türkiye'yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için 2003'ten bu yana 192,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "2014'te ulaşım ve iletişim alanında 14,4 milyar liralık kaynak ayrıldı" dedi

Vodafone, 2 yılda 2 milyar TL’yi aşan yatırım yapacak!

Vodafone, önümüzdeki 2 yıl, Vodafone Grubu ’nun Spring (Kaynak) Projesi için Türkiye ’ye ayırdığı yatırım miktarının da eklenmesiyle, toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacak

GAP kaynak yatırım Haberi

GAP kaynak yatırım

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı kalkınma projelerinden biri olan GAP çerçevesinde bugüne kadar 100 milyar liraya yakın bir kaynağın yatırıma dönüştürüldüğünü belirtti. 


GAP BKİ tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik iş birliğiyle geliştirilen, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen "GAP Bölgesinde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi"nin tanıtımı GAP BKİ Konferans Salonu'nda yapıldı.


Açıkgöz, tanıtımda yaptığı konuşmada, Türkiye ve bölgede ilk kez uygulanacak projenin bölgeye büyük katkı sunacağını söyledi.


GAP'ın önemine vurgu yapan Açıkgöz, "Burada Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı kalkınma projelerinden bir tanesi uygulanıyor. Proje çerçevesinde bugüne kadar 100 milyar liraya yakın bir kaynak yatırıma dönüştürülmüş durumda. Tabii bu yapılan yatırımlardan beklentilerimiz yüksek, hedeflerimiz yüksek." diye...