17 / 05 / 2024

gap projesi amacı

gap projesi amacı

İnşaat sektörü 2011'i yüzde 10 büyümeyle tamamlayacak, 2012'de ise büyüme yüzde 5-6 seviyesinde olacak. Daha önce başlayan projelerin tamamlanmasıyla konut arzı 2012'de yavaşlayarak sürecek

GAP bitince, işsizlik fonundan alınan para iade edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik fonundan GAP'a aktarılan para için son ödeneğin 2012 yılında alınacağını söyledi...

TOKİ Çanakkale Projesi’nde heyecan devam ediyor! Sadece bir ilçede 509 ucuz konut müjdesi geldi! Bu fırsat kaçmaz

Yeni yatırımlarına ve ucuz konuta muhtaç kişilere yardım amacı ile bütün çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merak ile beklenen Çanakkale Projesi’nin ihalesini 5 Ekim’de gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Gap Vadisi 4. Etap Projesi açılışa hazırlanıyor!

Sıcak bir iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa’da yeşil alan ihtiyacını gidermek için şehir merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir yeşil alan atağı gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Vadisi 4. Etap çalışmalarında sona gelindi.

Gap Vadisi 4. Etap Projesi açılışa hazırlanıyor!

Şanlıurfa’da yeşil alan ihtiyacına cevap vermek için kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir yeşil alan atağı yapan Büyükşehir Belediyesi, GAP Vadisi 4. Etap çalışmaları tamamlanıyor.

21 maddede Kanal İstanbul projesi!

Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Kanal İstanbul güzergahı kesinleşti mi? Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul'da kaza riski var mı? Kanal İstanbul yeraltı sularını ve balıkçığı nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylarıyla Kanal İstanbul projesi...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

GAP İnşaat Taksim 360 projesi!

GAP İnşaat Taksim 360 projesi 952 bağımsız birimden meydana geliyor. Proje İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor.

Ankara-İzmir demiryolu projesi için kamulaştırma kararı!

Ankara-İzmir demiryolu projesi kapsamındaki Eşme-Salihli kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar kamulaştırılacak..

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 28 Aralık'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'deki sağlıksız yapıları dönüştürmek amacıyla Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ihale ediliyor..

Çalık Taksim 360 Projesi fiyat listesi!

Çalık Taksim 360 Projesi fiyat listesi minimum 333 bin dolardan başlıyor. Taksim 360 projesi Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat ortaklığıyla İstanbul Taksim'de inşa ediliyor...

Ardahan ‘Mobil Gençlik Merkezi' projesi başlıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, köylerde yaşayan gençleri ve çocukları, spor faaliyetlerine katılmaları için teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘mobil gençlik merkezi’ projesi Ardahan’da start aldı.

GAP Vadisi 4. Etap'ta son durum!

Şanlıurfa GAP Vadisi projesi kapsamında Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şehirler Arası Otobüs Terminali arasındaki boş alanda başlatılan GAP Vadisi 4. etap çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

gap projesi amacı Haberi

gap projesi amacı

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) inşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelik 2012 beklentilerinin paylaşıldığı toplantısı öncesi dağıtılan bültene göre, inşaat sektörünün 2011'i yüzde 10 büyümeyle tamamlaması bekleniyor.

Bültende beklentiler şöyle sıralanıyor;

-2012'de büyüme yüzde 5-6 seviyesinde olur

-Daha önce başlayan projelerin tamamlanmasıyla konut arzı 2012'de yavaşlayarak sürecek

-Konut kredileri 2012'de yüzde 15 büyür, yılsonunda konut kredilerinde aylık ortalama faiz yüzde 1.2 olur

-2012'de beklenen konut talebi ve yeni konut arzları çerçevesinde konut fiyatlarında artış sınırlı kalır

-Konut yapı ruhsatlarındaki artış yüzde 5-10 seviyesinde olur

-Ticari gayrimenkul yatırımları yüzde 8-10 büyür

-AVM alanında 2012'de 1.2 milyon metrekare kiralanabilir alana sahip yeni arz olacak
Dünya

...