17 / 06 / 2024

gap sulama yatırımı 2014

gap sulama yatırımı 2014

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Güneydoğu Anadolu Projesi'nde ekonomik ve teknik olarak sulanacak 1.8 milyon hektar tarım arazisinden 0.41 milyonunun sulanabildiğini söyledi...

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Tarım sektörüne tam 717 milyon liralık yatırım geliyor!

Kalkınma Ajansları kanalıyla, 2023 yılında bitkisel üretim, sulama ve hayvancılık sektörlerinde ortalama 717 milyon Türk Lirası değerinde yatırım hayata geçirilecek.

2017 yeni yatırım projeleriyle geliyor!

Hükümet, eğitim, sağlık, içme suyu bilim teknoloji, ulaştırma ve sulama yatırımları ile GAP, DAP, KOP ve DOKAP eylem planları kapsamındaki yatırımlara öncelik verecek. 2017'de kamunun sabit sermaye yatırımları 122.3 milyar TL'ye ulaşacak...

GAP bölgesine 13 yılda 20 milyar TL yatırım yapıldı!

Dünyanın en büyük 9 projesinden biri olma özelliğini taşıyan GAP için 2003 yılından bu yana 20 milyar TL yatırım yapan Bakanlık bölgeyi zirai alanda ihracat üssü yapmayı hedefliyor.

Güneydoğu'ya yatırım isteği azaldı mı?

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, son dönemdeki terör olaylarının, bölgeye yönelik yatırım isteğini yok ettiğini söyledi.

Güneydoğu'ya yatırım istediği yok edildi!

GAP BKİ Başkanı Karahocagil, "Çözüm Süreci'nin hayata yansıması çok iyi oldu. Refah yükseldi, kentler daha da güzelleşti. Ortaya çıkan terör olayları ise yatırım isteğini yok etti" dedi.

Şanlıurfa'ya 13 yılda 24 milyar lira yatırım yapıldı!

Davutoğlu, 13 yılda Şanlıurfa'ya 24 milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını, 10 bin 400 derslik, 79 sağlık tesisi, 30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena Stadyumu'nun da aralarında olduğu 22 spor tesisi ve 8 bin 300 konut inşa ettiklerini söyledi.

İznik'e 50 milyon lira değerinde 3 yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi'nin 50 milyon lira bütçesi olan üç yatırımı hizmete sunuldu. Membran Teknolojisi Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Tesisi açılırken, Elbeyli Sulama Tesisi Rehabilitasyon Merkezi'nin de temeli atıldı.

2016-2018 Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi yayımlandı!

"2016­-2018 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıklarına ilişkin Genelge", Resmi Gazete'de yayımlandı.Yatırım Programı hazırlıklarında sektörel bazda eğitim, sağlık, bilim teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarına değinildi.

DSİ son 12 yılda 73 milyar liralık yatırım yaptı!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu "Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü sulama, enerji, içmesuyu ve taşkın korumu tesislerine 2014 yılında 11.2 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi"

Veysel Eroğlu: 2014 yılında 11,2 milyar liralık su yatırımı yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün sulama, enerji, içmesuyu ve taşkın koruma tesislerine 2014 yılında yaptığı 11,2 milyar liralık yatırım ile kuruluşundan bugüne kadarki süre içinde tarihi bir rek

Sulama tesislerine 11.2 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''DSİ Genel Müdürlüğü sulama, enerji, içmesuyu ve taşkın koruma tesislerine 2014 yılında yaptığı 11,2 milyar liralık yatırım ile tarihi bir rekora imza attı'' dedi.

Ali Selvi: Yatırımı siz isteyin biz yapalım!

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Özel idaresi tarafından Sarıyayla Köyü'nde hayata geçirilen kapalı sistem damlama sulama sistemi yatırımlarında yaptığı incelemede, "Yatırımı siz isteyin, biz yapalım" dedi.

gap sulama yatırımı 2014 Haberi

gap sulama yatırımı 2014

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Güneydoğu Anadolu Projesi'nde ekonomik ve teknik olarak sulanacak 1.8 milyon hektar tarım arazisinden 0.41 milyonunun sulanabildiğini, GAP'ta sulama yatırımlarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini bildirdi. Bayraktar, yazılı açıklamasında, halen ülke genelinde 2.6 milyon hektar olan sulamaya açılmayan tarım arazisinin 1.39 milyon hektarının GAP'ta bulunduğunu, bu arazilerden 411 bin 508 hektarının sulamaya açıldığım, 65 bin 379 hektarının halen sulama şebeke inşaatının devam ettiğini ifade etti. 

GAP'ta, sulu tarımda geliri artırmak ve bunun sürekliliğini sağlamalım ülke ekonomisinin olmazsa olmazı olduğunu belirten Bayraktar, " 1.39 milyon hektar arazi, Hollanda'nın tarım arazisinden büyük. 

Bu alanlar sulanabilse bölgede üretim patlaması olur. Yağlı tohumdaki üretim açığımız da kapanır"...