27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...



Aktarılan son dakika detaylarına göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına ilişkin olarak menkul malların bakım ve onarım giderleri için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi.

Anadolu Ajansı muhabirinin, TBMM'ye sunulan "2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nden yapmış olduğu derlemelere göre, Tarım ve Orman Bakanlığına tam 7 milyar 854 milyon 615 bin TL'lik ek bütçe ayrıldı.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL lik ek bütçe ayrıldı!

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu bu ödenekten en yüksek payı, 4,5 milyar Türk lirası ile sulama birlikleri su kullanım bedeli desteği aldı. Yine paylaşılan detaylara göre, bu kalemi 502 milyon 937 bin Türk Lirası ile koruyucu giyim yardımı ve deprem kaynaklı tüketime yönelik mal ve malzeme alımları, 500 milyon Türk Lirası ile deprem bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine canlı hayvan alım desteği ve 440 milyon Türk Lirası ile hayvan hastalıkları tazminatı ödemeleri izledi.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, yurt içi borç verme (Tarıma dayalı ihtisas OSB) için 310 milyon 500 bin Türk Lirası ve gayrimenkul sermaye üretim giderleri (afet bölgesi rehabilitasyon ve yeniden yapılandırılması) için 220 milyon Türk Lirası kaynak ayrıldı.


Geri Dön