07 / 07 / 2024

gap sulama

gap sulama

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) en önemli ayaklarından olan sulama projelerinde, İsrail'in de dahil olduğu yabancı ülkelerle yaptığı anlaşmaları iptal etti. Ankara, Suriye'ye her zaman olduğu gibi, 500 metreküp su göndermeye de devam edecek...

GAP ve DAP projeleri için 50 milyar lira ayrıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yaklaşık 50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı. TOKİ eliyle GAP ve DAP illerimize, 18,3 milyar liralık yatırım yapıyoruz." dedi.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

GAP Vadisi'nin 1. etabının temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan bölgenin en büyük yeşil alanı;1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi Projesinin 1. etabının temeli törenle atıldı.

Gümüşhane köylerine 1 milyar TL'lik sulama tesisi!

Gümüşhane köylerine İller Bankası kaynaklarıyla 1 milyon liralık tarımsal sulama tesisleri yapılırken, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla da mevcut tesisler için 32 bin metre uzunluğunda boru ve 22 ton çimento yardımı yapıldı.

GAP Vadisi'nin 1.etabının temeli atılıyor!

1 milyon 861 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan GAP Vadisi projesinin 120 bin metrekarelik ilk etabının temel atma töreni Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin katılımıyla yarın gerçekleştirilecek...

Veysel Eroğlu: GAP'ı 2019 yılında tamamlayacağız!

GAP'ın gıda üreten ve dünyaya ihraç eden 'üretim ve ihracat merkezi' olacağını belirten Veysel Eroğlu, “GAP'ı 2019 yılında tamamlayacağız” dedi.

GAP ekonomiye yılda 6,6 milyar dolarlık katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Sulamalar tamamlandığında GAP, gıda üreten ve dünyaya ihraç eden 'üretim ve ihracat merkezi' olacak" dedi.

GAP Vadisi Projesi hız kazandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana yakından ilgilendiği GAP Vadisi Projesinin 12 milyon TL'lik hibe desteğine özel girişimlerle hız kazandırarak, Şanlıurfa'nın önemli projelerinden birine imza attı.

Adana Çukurova'daki DSİ'ye ait sulama kanalı yıkılacak mı?

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının üzerine bazı işletmeler tarafından yapılan işgallerin hepsinin yıkılacağı bildirildi.

Yalova'da İlyasköy Sulama Suyu Göleti inşa ediliyor!

Yalova’da tarımsal sulamada büyük bir rahatlama sağlayacak olan 100 bin metre küp su tutma kapasiteli İlyasköy Sulama Suyu Göleti’nin yapımına başlandı. 270 bin TL’ye mal olacak gölet 2015 yılı sonuna kadar bitirilecek.

GAP Kuzey Amerika'da 175 mağazasını kapatacak!

Amerikan giyim şirketi, Kuzey Amerika'da 175 mağazasını kapatıp 250 kişinin işine son verme kararı aldı.Amerikan giyim şirketi GAP, Kuzey Amerika'da 175 mağazasını kapatma kararı aldı.

GAP, 175 mağazasını kapatıyor!

Son yıllarda satışları düşen Amerikan giyim şirketi GAP, Kuzey Amerika'daki 175 mağazasını kapatarak, 250 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle 3 milyar litre su geri kazanılacak!

Coca-Cola, Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle altın değerindeki suyu bölgeye geri kazandıracak. Çiftçilere verilecek sulama eğitimiyle bu yıl, 3 milyar litrelik suyun kurtulması planlanıyor.

gap sulama Haberi

gap sulama

GAP'ın sulama ayağının yüzde 100 Türk kamu malı olması için İsrail dahil tüm yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalar iptal edildi.


Star'ın haberine göre,çözüm sürecine de katkı sağlayan Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) en önemli ayaklarından olan sulama projelerinde, İsrail'in de dahil olduğu yabancı ülkelerle yaptığı anlaşmaları iptal etti. Ankara, Suriye'ye her zaman olduğu gibi, 500 metreküp su göndermeye de devam edecek. Ankara, GAP Projesi'nin sulama ayağının, 'yüzde yüz Türk kamu malı' olması için fiili ve resmi çalışmalara başladı. Edinilen bilgilere göre, stratejik önemi ve ekonomik getirisi ile dünya aktörlerini en çok ilgilendiren projelerden biri olan GAP'ın sulama projelerinden, yabancı ülkelerin hepsi çıkarıldı. Daha önce ABD, Hollanda, İspanya ve İsrail ile imzalanan sulama ve kredilendirme anlaşmalarının hepsi iptal edildi.


"SURİYE'YE SU VERECEĞİZ"

Projeler, DSİ tarafından...