06 / 05 / 2024

gar kütüphanesi nerede

gar kütüphanesi nerede

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Tiny Köy Ormanlı nerede? Tiny Köy Ormanlı fiyat listesi!

Tiny Köy Ormanlı nerede sorusunun yanıtı ve Tiny Köy Ormanlı fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Türkiye’nin ödüllü ilk ve tek Tiny House projesi olan Tiny Köy Ormanlı detayları...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın yüzde 91'si tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olacak şekilde 3 istasyonun bulunduğu AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda yüzde 92'lik genel ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler nerede? İşte lokasyon bilgisi!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler nerede sorusunun yanıtı ve lokasyon bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede 505 konutun yanı sıra 20 adet ticari ünite de yer alıyor. 

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Bizim Mahalle 1. Etap 3. kısım nerede?

Bizim Mahalle 1. Etap 3. kısım nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Bizim Mahalle 1. Etap 3. kısım nerede sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Mercan Kıyı Vesen nerede?

Mercan Kıyı Vesen nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Mercan Kıyı Vesen nerede sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Demir İnşaat Büyükçekmece projesi nerede?

Demir İnşaat Büyükçekmece projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Demir İnşaat Büyükçekmece projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

gar kütüphanesi nerede Haberi

gar kütüphanesi nerede

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tren yolculuğunu sevenler için yeni bir çalışma başlatılıyor. Bakanlık, ülke genelinde yüksek hızlı tren güzergahlarında gar kütüphanelerini devreye sokacak. Buna göre, Konya’da ilk adım atıldı. Milliyet Gazetesi'nden Aykut Yılmaz'ın haberine göre; Konya Büyükşehir Belediyesi’nce restore edilen 9 numaralı Gar Evi’ni kütüphaneye çeviren bakanlık, tren yolculuğu esnasında vatandaşları kitapla buluşturmak için gün sayıyor.

Ülke genelinde yaygınlaşacak

Yüksek hızlı tren güzergâhında vatandaşların yolculuk yaptığı sırasında ve sonrasında ödünç aldıkları kitapları okumaları için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk gar kütüphanesinden meydana gelen bakanlık, Konya’daki tarihi Gar Evi’ni Ramazan Bayramının ardından kitapseverleri bir araya getirecek. Konya’daki gardan kitap olan bir vatandaş, kitabı bakanlığa bağlı kütüphanelere teslim edebilecek. Bakanlık, gar kütüphanelerini ülke genelinde de yaygınlaştıracak.

Açılışlar başlıyor

Bakanlık Türkiye'de kütüphanelerin sayısını artırmak amacıyla...