04 / 07 / 2024

garantinin binaları çevre yönetim sistemine uygun mu

garantinin binaları çevre yönetim sistemine uygun mu

Garanti Bankası’nın, operasyonlarını çevre dostu hale getirmek amacıyla geliştirdiği Çevre Yönetim Sistemi kapsamında, ISO 14001 sertifikalı binalarda çalışanların oranı yüzde 100 oldu.

İstanbul'un hayalet binaları tehlike saçıyor!

İstanbul’da yıkılmayı bekleyen binalar, büyük tehlike taşıyor. Küçük bir sarsıntıda çökebilecek binaların altında hâlâ iş yerleri bulunuyor. Hiçbir önlemin alınmadığı hayalet binalar, çevre sakinlerini de tedirgin ediyor.

Türkiye’deki binalar çevre dostu şekilde inşa edilmeli!

Levent Gökçe, binalarda enerji verimliliğinin, çevresel sorunlarla mücadelede etkin uygulama olduğunu söyledi ve AB’de 2019'dan beri yeni kamu binalarının hepsinin neredeyse sıfır enerjili şekilde yapıldığını belirterek "Türkiye’de öncelikli hedefimiz bu konu olmalı" dedi...

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Çevre dostu binalar için finansal destek verilmeli!

IMSIAD Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine 'çevre dostu yeşil binalar' inşa edilmesini gerektiğini belirtti. Andınç, finansal destek sağlanmasını istediğini söyledi.

Mardin Nusaybin, kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin saldırıları sonucunda ağır hasar gören ve kullanılamayacak hale gelen binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamından yeniden yapılıyor.

Bakanlık, Alsancak TRT binaları için yeni imar planı hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde 29 yıl önce 12 milyon lira harcanarak inşaasına başlanan, ancak projeden vazgeçilmesi sonrasında 26 yıldır kentin ortasında harabe şeklinde duran TRT stüdyo binaları için yeni

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı Haziran'da!

“Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” bu yıl ikinci kez Dünya Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde 8 Haziran’da kentsel dönüşümün aktörlerini aynı platformda bir araya getiriyor.

Yalova Gaziosmanpaşa'daki riskli binalar tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bu kez Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde riskli binaları tespit ediyor .

TOKİ Giresun Tıp Fakültesi ek binaları yapım ihalesi bugün!

TOKİ Giresun Üniversitesi, Tıp Fakültesi Morfoloji binası, konferans salonu ve ek binaların inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi bugün saat 15:00'de yapılacak.

Kahramanmaraş Ekinözü'nde metruk binalar yıkılıyor!

Ekinözü ilçesinde belediye ekipleri, çeşitli mahallelerden gelen şikâyetler üzerine tehlike arz eden ve çevre kirliliğine neden olan boş ve terk edilmiş, bakımsız, tehlike arz den virane binaları yıkıyor.

Ev hanımları çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, ev hanımları çevre temizlik vergisi öder mi?

Garanti Bankası'nın binaları çevre standartlarıyla uyumlu!

Garanti Bankası’nın, operasyonlarını çevre dostu hale getirmek amacıyla geliştirdiği Çevre Yönetim Sistemi kapsamında, ISO 14001 sertifikalı binalarda çalışanların oranı yüzde 100 oldu.

Yeşil binaların yaygınlaşmasının önü açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması için ulusal sertifikasyon sistemini başlattı. Bu sayede yurtdışına sertifika için yüksek paralar ödenmeyecek.

garantinin binaları çevre yönetim sistemine uygun mu Haberi

garantinin binaları çevre yönetim sistemine uygun mu

Garanti Bankası’nın, operasyonlarını çevre dostu hale getirmek amacıyla geliştirdiği Çevre Yönetim Sistemi kapsamında, ISO 14001 sertifikalı binalarda çalışanların oranı yüzde 100 oldu. Garanti’nin Türkiye operasyonlarının tamamı ISO 14001 sertifikasyonu kapsamına alındı.


Banka açıklamasına göre, 2015 yılında İstanbul, Ankara ve Antalya’da yapılan denetimlerde, bankanın çevresel yönetim sistemi, planlama, uygulama, kontrol ve yönetim başlıkları altında değerlendirildi. 5 gün süren çalışmalar sonucunda, Garanti’nin Türkiye operasyonlarının tamamı ISO 14001 sertifikasyonu kapsamına alındı. Böylece banka bu sistemi Türkiye’de en yaygın ve kapsamlı uygulayan kurum olma başarısını gösterdi.


Açıklamada konuyla ilgili değerlendirmesine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Garanti Bankası olarak sürdürülebilirliği; çevreye ve topluma yansıyan olumsuz etkileri en aza indirmenin yanında, paydaşlarımızla uzun vadeli değerleri paylaşarak, gelecek için güçlü ve başarılı bir iş modeli...