06 / 05 / 2024

Garip Adası projesi

Garip Adası projesi

8 bin kişinin mağdur olduğu Dumankaya ve Fi Yapı’daki yarım kalan projelerin tamamlanması için TMSF’nin kontrolünde Alman Drees&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla el sıkışıldı. Garip Ada’yı alacak olan Alman konsorsiyum, projelerin tümünü 2.5 yılda bitirmeyi planlıyor. 

Kuşadası Beks Otel'in oda sayısı 320'ye çıkıyor!

Beks Çorap ve İç Giyim San. ve Tic. A.Ş., Aydın Kuşadası'ndaki Beks Otel Projesi'nin kapasite artışı için ÇED'e başvurdu. Proje 145 milyon 189 bin 120 TL'ye mal olacak.

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!

Fi Yapı, son dakika açıklamasıyla Garip Adası'nın satılığa çıkarıldığını duyurdu. Fikret İnan imzası taşıyan açıklamada, adanın 950 milyon TL'ye satışa sunulduğu açıklandı. İşte şirket tarafından yapılan o açıklama...

Trabzon Yatırım Adası Projesi'nin ihalesi 17 Eylül'de!

Trabzon'un Arsin ilçesinde kurulması planlanan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin ihalesi 17 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Garip Adası'na 150 milyon Euro'luk proje!

8 bin kişinin mağdur olduğu Dumankaya ve Fi Yapı’daki yarım kalan projelerin tamamlanması için TMSF’nin kontrolünde Alman Drees&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla el sıkışıldı. Garip Ada’yı alacak olan Alman konsorsiyum, projelerin tümünü 2.5 yılda bitirmeyi planlıyor. 

Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı çılgın projesi Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adasının kurulması planlanıyor....

Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi başlıyor!

Kuşadası Belediyesi’nin GEKA’dan aldığı destek ile hazırladığı “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi”nin yaşama geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Karamürsel Balık Adası projesinin ihalesi 12 Aralık'ta!

GEBZE Teknik Üniversitesi, Karamürsel'de yapılacak olan Balık Adası Projesi'ni tasarladı. Karamürsel Belediyesi meclisi tarafından onaylanan proje 12 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Kuşadası'na Tarık Akan Parkı!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, restorasyon ve çevre düzenleme projesi tamamlanarak 7 Eylül’de ziyarete açılan Güvercinada’da yapıldı.

Özer Kayalı: Kuşadası Battı Çıktı projesi gereksiz yatırım!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan Çerçioğlu’nu eleştirdi ve “Kadınlar Denizi Mahallesi Sabri Mumcu Caddesi’nde yapılan battı çıktı yanlış bir yatırımdı. Çözüm getirmez” dedi

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

Çeşme'ye Eğlence Adası geliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün projesi ile başta Aya Yorgi Koyu'ndaki işletmeler olmak üzere ilçedeki bar ve disko tarzı eğlence mekanları tek bir bölgede toplanacak. 2017'de faaliyete geçmesi beklenen Eğlence Adası'nda işletmelere müzik ve saat sınırı olmayacak.

Tatlıses Konakları Kuşadası projesi Ağustos'ta teslim!

İbrahim Tatlıses tarafından yaptırılan Tatlıses Konakları Kuşadası projesinde tapu teslimlerinin Ağustos ayında yapılması öngörülüyor. Projenin inşaatı hala devam ediyor.

Garip Adası projesi Haberi

Garip Adası projesi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun ( TMSF) elinde olan Dumankaya ile Fi Yapı gruplarına ait yarım kalan inşaat işlerini 3 Alman firma ve bir yabancı fon tamamlayacak. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye’de daha önce Marmarapark AVM ve Kayseri Forum AVM’yi hayata geçiren Alman Drees&Sommer ve iştirakleri Eurabau, CPB Project Development ile inşaatların finansmanını sağlayacak Flagman Capital ile anlaşma imzalandı.  

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, söz konusu projelerin tamamlanması için 1.3 milyar liralık kaynak gerektiğini dile getirdi. Toplantıda verilen bilgiye göre, projelerin tamamlanması karşılığında konsorsiyuma Fi Yapı Grubu’na ait İzmir, Dikili’deki 50 milyon Euro değerindeki Garip Adası’yla birlikte Fikirtepe’de hiç başlanmamış iki projedeki dairelerden elde edilecek gelirler verilecek. 

YAŞLILARA ÖZEL BİR PROJE YAPILACAK

Yarım kalan projelerin tamamlanması için verilen Garip Adası’na...