29 / 04 / 2024

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...



Kuşadası’nın tarihi ve kültürel değerlerini aslına uygun olarak korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hizmet veren Kuşadası Belediyesi, 4 yıldır önemli adımlar attı. 

Milliyet'te yer alan habere göre, Güvercinada’yı tarihi kimliği ile buluşturarak ziyarete açan ve Güvercinada Kalesi Çevre Düzenleme Projesi ile Tarihi Kentler Birliği tarafından “Süreklilik Ödülü”ne layık görülen, kentin simgelerinden olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nın işletmesini de alan Kuşadası Belediyesi tarafından, GEKA’dan aldığı destekle hazırladığı Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi’nin yaşama geçirilmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Kuşadası evlerinin turizme kazandırılması, yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel değerlerin turizme entegre edilmesi yoluyla Kuşadası genelinde çeşitli kültürel rotaların oluşturulması hedefiyle hazırlanarak GEKA’dan mali destek almaya hak kazanan Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi kapsamında Anıtlar Kurulu’ndan onaylı iki tarihi Kuşadası evi restore edildi. Alacamescit Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan bina "Türk Kahvesi Evi", Yıldız Sokak’ta yer alan bina ise "Ege Mutfağı" adıyla hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları ile tarihsel kimliğine kavuşturulan Ege Mutfağı Evi ve Türk Kahvesi Evi açılışa katılan ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Kuşadası nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Ege Mutfağı ve Türk Kahvesi Evlerinin açılışına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, GEKA Genel Sekreteri Vekili Özgür Akdoğan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Kuşadalı vatandaş katıldı.


 


Geri Dön