09 / 05 / 2024

gayrimenklün elden çıkarılmasından doğan kazanç

gayrimenklün elden çıkarılmasından doğan kazanç

Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca, mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

2022 yılında gayrimenkul satanlar dikkat! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak 5 sene içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların, değer artış kazancı kapsamında olduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli açıklamalar yaptı.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Kanye West, Kim Kardashian'ın evinin karşı sokağından ev aldı!

Kanye West, boşanma aşamasında olduğu Kim Kardashian'ın evinin karşı sokağından 4,5 milyon dolar bedelle bir satın aldı. 6,6 milyar dolarlık serveti bulunan West'in yeni aldığı evin mütevazı bir seçim olduğuna vurgu yapılıyor.

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Ziraat GYO'nun sermayesinin 4.7 milyar TL'ye çıkarılmasına SPK'dan onay!

Ziraat GYO'nun sermayesinin 3 milyar 520 milyon 215 bin TL'den 4 milyar 693 milyon 620 bin TL'ye çıkarılmasına istinaden Esas Sözleşme'nin "Sermaye ve Hisse Senetlerinin Nev'i" başlıklı 7. maddesinin tadili SPK tarafından onaylandı.

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Çiftçilere arazilerin Ziraat Bankası'nca satışa çıkarılması mecliste!

Çiftçilere ait üretim alanlarının Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılması meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki gösterdi.

gayrimenklün elden çıkarılmasından doğan kazanç Haberi

gayrimenklün elden çıkarılmasından doğan kazanç

Bilindiği üzere Gelir İdaresi Başkanlığı yayımladığı 23.03.2016 ve VUK-81 / 2016 -2 sayılı Sirküler ile 25 Mart 2016 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2015 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkündür. Beyan süresi uzatılmışken bu hafta yazımın konusu, geçen hafta içinde sık sık karşılaştığım bir soru cevabında ibaret olacaktır.


GAYRİMENKUL NEDİR?

Medeni Kanun’da; arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ile kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler taşınmaz (gayrimenkul) olarak belirlenmiştir (MK, md. 704). Gayrimenkul kavramı gelir vergisinde kullanılan ve ifade ettiği anlam açısından Medeni Kanun’daki anlamından çok farklılık arz eder. Gelir vergisinde gayrimenkul kavramı...