04 / 05 / 2024

Gayrimenkul Bilgi Merkezi projesi

Gayrimenkul Bilgi Merkezi projesi

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'nin statüsünde değişiklik yapan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Statü değişikliğine göre, sektöre yönelik istatistiki verileri derleyip kamuoyuyla paylaşacak 'Gayrimenkul Bilgi Merkezi' kurulacak.

İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti!

Orjin ve Doğuş gruplarının ortaklığı ile 2007 yılında faaliyete başlayan İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti. 

Mal sahipleri dikkat! Tapuda yeni bir dönem başlıyor

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan ‘Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi’ ile aynı sokakta ve mahallede fahiş fiyatla satılacak konutların tespitini kolaylaştıracağını kaydetti.

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

Houseberry Gayrimenkul Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Kuruldu!

Houseberry Gayrimenkul Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Ataşehir’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Ziya Eren ve İsmet Erdem ortaklığında kuruldu.

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Ay tarafından kuruldu.

Arcturus Gayrimenkul İnşaat Bilişim Danışmanlık Gıda Ve Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Arcturus Gayrimenkul İnşaat Bilişim Danışmanlık Gıda Ve Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Nilgün Yılmaz tarafından kuruldu.

Bilgiç Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilgiç Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Ebru Demirhan Bilgiç ve Eşref Bilgiç ortaklığında kuruldu.

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom'un açıkladığı verilere göre, En çok satılık konut ve arsa aranan iller belli oldu. Peki en çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Huihuang Gayrimenkul İnşaat Bilgi Teknolojileri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Huihuang Gayrimenkul İnşaat Bilgi Teknolojileri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Chee Chu Sıong tarafından kuruldu.

Tahincioğlu Gayrimenkul'den Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi açıklaması!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi’nin satış haberlerine ilişkin, "Bazı haberlerde yer alan Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi’nin satış şekli ve satış rakamı gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

2020'de en çok satılık ve kiralık daire aranan 5 il ve ilçe belli oldu!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom tarafından hazırlanan rapora göre, satılık konutta Kuşadası, Bodrum ve Beylikdüzü; kiralık konutta ise Beylikdüzü, Esenyurt ve Çankaya yılın en çok emlak aranan bölgeleri oldu.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Bilgi Merkezi projesi Haberi

Gayrimenkul Bilgi Merkezi projesi

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'nin statüsünde değişiklik yapan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Statü değişikliğine göre Birlik, sektöre yönelik istatistiki verileri derleyip kamuoyuyla paylaşacak 'Gayrimenkul Bilgi Merkezi' kuracak. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Birlik Başkanı Bekir Yener Yıldırım, eskiden de istatistiki verileri yayınladıklarını belirterek şöyle konuştu: 


Şirketler de üye olacak 


"Yılda 700'e yakın rapor yayınlıyoruz. 


Bundan soma bu bilgileri bir çatı altmda toplayacağız. Burada bölge ve mahalle bazmda verilere ulaşılabilecek" dedi. Yeni statüdeki en önemli değişiklik ise değerleme şirketlerinin de birliğe üye kaydedilmesi zorunluluğu oldu. 


Değerleme şirketlerinin yanlış değerleme ya da hizmet verdiği şirketin taleplerine göre değerleme yapması konusunda yaptırımları olacak mı sorusuna Yener, "Daha önce sektörde az da olsa yaşanan yanlışlıkların faturası değerleme uzmanlarına kesiliyordu. Çünkü şirketler üyemiz değildi. Ama bundan somaki...