09 / 05 / 2024

gayrimenkul hareketlenecek mi

gayrimenkul hareketlenecek mi

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Çeşmi Gayrimenkul Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Çeşmi Gayrimenkul Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sabah tarafından kuruldu.

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi?

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu miras konusunda kafası karışık her insanın sorduğu sorulardan biridir? İşte merak edilen detaylar!

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri mi başlıyor?

Kiralık ve satılık gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmeden devam ediyor. Peki söz konusu bu artışlar gayrimenkul kaynaklı göç hareketlerini mi başlatacak? 

İkinci el ve sıfır otomobil piyasası canlanıyor! Kredi ve vade sayısı yükseltiliyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Böylece ikinci el piyasası hareketlenecek mi? Oto galericiler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

Alacaklar için işverenin gayrimenkulü haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri alacakları için işverenin gayrimenkulünün ve gelirinin haczedilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Kripto paralarda son durum ne? Kripto paralar değerlenecek mi? Uzmanlar ne diyor? İşte tüm ayrıntılar...

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Sarı kırmızılı kulüp Galatasaray'da başkanlık seçimi heyecanı ve açıklamaları devam ediyor. Başkan adaylarının seçimle ilgili konuşmaları da sürüyor. Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2020 yılı net zararı geçmiş yıl zararına aktarılacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün konsolide TFRS mali tablolarındaki 17 milyon 135 bin TL, 2020 yılı net zararının geçmiş yıl zararlarına aktarılması ve şirketin geçmiş yıl zararlarından karşılanmak üzere birinci tertip yasal yedeğe 334 bin TL ayrılmasına karar verildi.

Gayrimenkul alımında gider pusulası düzenlenmeli mi?

Gelir İdaresi hangi işlemler için gider pusulası düzenlenmesini istiyor? Gayrimenkul alımında gider pusulası düzenlenmeli mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Evini satan vergi ödeyecek mi?

Gayrimenkul alındıktan 5 tam yıl içinde elden çıkarılırsa değer artışı kazancı şeklinde vergilendiriliyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede yapılmışsa, elde edilen kazanç değer artışı kazancı olarak vergilendirilmez. Peki evini satan vergi ödeyecek mi? İşte detaylar...

gayrimenkul hareketlenecek mi Haberi

gayrimenkul hareketlenecek mi

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektöründe 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi. 

Ünal yaptığı açıklamada, seçim yılı olan 2015'te, iç ve dış koşulların da etkisiyle genel ekonomik ve ticari hayatta kısmen yavaşlama trendi yaşanırken, inşaat sektörü ve gayrimenkul piyasasının ise dinamizmini koruduğuna işaret etti. Türkiye genelinde konut satışlarının yılın ilk dört ayında yüzde 22 artarak 416 bin 515 adede ulaştığına işaret eden Ünal, satışlarda Ocak ayları itibariyle sadece yüzde 1,7 olan artış oranının, Şubat'ta yüzde 15'e, Mart'ta yüzde 32,4'ye ve özellikle Nisan ayında yüzde 42,7'ye ulaştığına dikkat çekti. Ankara'da ilk dört aydaki gayrimenkul satışlarının da paralel bir seyirle yüzde 23,5 arttığını belirten Ünal, resmi istatistiklere göre Başkent'te...