02 / 05 / 2024

gayrimenkul işlemleri 2018

gayrimenkul işlemleri 2018

‘Blockchain Gayrimenkul Sektörünü Nasıl Etkileyecek?’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında,  Blockchain sisteminin gayrimenkul sektörüne getireceği yenilikler ve bitcoin, etherium, ripple benzeri kripto ödeme sistemlerinin sektörü nasıl etkileyeceği konuşuldu.

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

Gayrimenkul işlemleri artık internette!

E- devlet sistemi, gayrimenkul sektöründe de kullanılmaya başlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Gayrimenkul sektöründe de e-devlet kullanımımız gittikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 11 işleminin yanı sıra birçok işlem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor" dedi..

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat iş yeri 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara ili, Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi'nde yer alan iş yeri vasıflı gayrimenkulüne ait 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Gayrimenkul işlemleri elektronik ortama taşındı!

MÜSİAD, gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortama taşıyor. Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. (GABORAS) ile 158 milyon tapuya hizmet verilecek.

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Yapı Kredi Koray GYO'nun Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri sürüyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO  Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri ile ilgili açıklama paylaştı. 

TOKİ Konya Bozkır sözleşme işlemleri 2018!

TOKİ Konya Bozkır sözleşme işlemleri 2018 detayları haberimizde yer alıyor. 112 adet daireden meydana gelen projede satışlar kura çekilişi ile yapıldı.

İmar barışı e devlet başvuru işlemleri!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. İşte imar barışı e devlet başvuru işlemleri...

gayrimenkul işlemleri 2018 Haberi

gayrimenkul işlemleri 2018

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘Blockchain Gayrimenkul Sektörünü Nasıl Etkileyecek?’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirildi. 

Alphan GÖĞÜŞ (BTC TÜRK), Av. Sima BAKTAŞ (INTERNATIONAL BLOCKCHAIN REAL ESTATE ASSOCIATION) ve Bünyamin EMEÇ’in (T90 CONSORTIUM) sunumlarıyla gerçekleştirilen toplantıda blockchain sistemi, sistemin getirdiği kolaylıklar, kripto ödeme sistemleri ve bu sistemlerin gayrimenkul sektörüne getireceği yenilikler her yönü ile konuşuldu. 


Bünyamin EMEÇ, ‘Blockchain, daha çok bitcoin gibi kripto ödeme sistemleri bazında bilinse de aslında bunun çok ötesinde bir sistem. Anlık veri akışı sağladığı için aracıları ortadan kaldıran, kesintiye uğraması imkansız ve devletler üstü olması sebebiyle, gayrimenkul gibi datanın büyük önem taşıdığı bir sektörü değiştirmesi kaçınılmaz.’ dedi. 


Konu ile ilgili söz alan Alphan GÖĞÜŞ ‘Blockchain sistemi tek bir sunucunun olmadığı, bağlı olan her birimin...