02 / 05 / 2024

gayrimenkul istihdam

gayrimenkul istihdam

Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi.

Gayrimenkul en yüksek istihdam beklendisine sahip sektör!

ManpowerGroup tarafından yayınlanan 2012 yılı 1. çeyrek Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırmasına göre Türkiyedeki işverenler sağlıklı bir işe alım beklentisi ile yeni yılı karşılıyor

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız" dedi.

Gayrimenkul sektöründe online istihdam artıyor!

RE/MAX Türkiye ekibine Nisan ayında 160 kişi katıldı. RE/MAX Türkiye, yeni katılan danışmanlar ile birlikte şirket toplamda 3 bin 318 gayrimenkul danışmanı sayısına sahip oldu...

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu'nun tarafından, Türkiye’de bulunan gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarla ilgili yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıda gerçekleşen panelde ‘Gayrimenkul’de Kadının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği’ ile ilgili gö

Gayrimenkul sektöründe bu yıl rekor bekleniyor!

2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 200’den fazla alt sektörü besleyen inşaat ve gayrimenkul sektörü bu yıl yeni bir rekor hedefliyor.

İnşaatta istihdam yükselişe geçecek!

ERA Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay yaptığı açıklamada inşaatta istihdam düşüşü geçici, birkaç ay içinde yükselişe geçeceğini söyledi.

FU Gayrimenkul'den kadın istihdamına destek!

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, FU Gayrimenkul’e, şirket içinde yüzde 50-50 kadın ve erkek dağılımı nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Gayrimenkul sektörü Ağustos'ta atağa geçiyor!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri ağustos ayında satışları artırmak ve ekonomiye katkı sunmak için elini taşın altına koyuyor! Pek çok firma yeni kampanya ve istihdam modellerini uygulamaya başladı.

41 Burda AVM 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak!

Ağırlıklı olarak ticari gayrimenkuller üreten Esas Gayrimenkul, Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA ile Kocaeli'nde AVM inşa edecek. AVM'nin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor.

2016'da gayrimenkul istihdamının artırılması planlanıyor!

Kasımdaki genel seçim öncesinde istihdamda ‘bekle ve gör’ politikası izleyen işveren, seçimin ardından işe alım planlarını artırdı. Türkiye’deki her beş işverenden biri 2016 yılının ilk çeyreğinde istihdam sayısını artırmayı planlıyor.

İşsiz üniversiteliler gayrimenkul sektöründe istihdam edilmeli!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, işsiz üniversitelilerin kısa süreli eğitimlerle gayrimenkul sektöründe istihdamına yönelik düzenlemeye gidilmesini istedi.

gayrimenkul istihdam Haberi

gayrimenkul istihdam

Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi. 


İnşaat sektöründeki büyümeyle konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşması, bu alandaki işletme ve istihdam edilen personel sayısında da paralel bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul faaliyetlerinde çalışan sayısı bu yılın nisan ayı itibarıyla 91 bin 431 'i buldu. Böylece söz konusu dönemde sektördeki istihdam 18'e katlandı. 

Gayrimenkul faaliyetinde çalışanlar, gayrimenkulün alınıp satılması, kiraya verilmesi veya işletilmesi, gayrimenkul acenteliği, danışmanlık ve ekspertiz faaliyetleri, gayrimenkulün yönetilmesi, kira toplama faaliyetleri, apartman yöneticiliği gibi görevleri yerine getiriyor. 


Diriliş...