04 / 05 / 2024

gayrimenkul kiralama işlemleri

gayrimenkul kiralama işlemleri

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için daire kiralamak istediğinizi farz edelim. İstediğiniz gibi bir ev bulmanız halinde sizi ne gibi ev kiralama işlemleri bekliyor? Yapmanız ve dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir?

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Sita Ofisonline İnşaat Gayrimenkul Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Sita Ofisonline İnşaat Gayrimenkul Kiralama Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Veli Sayan tarafından kuruldu.

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Akmerkez GYO'nun kiralama işlemleri 754 bin 99 TL oldu!

Akmerkez GYO'nun aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı aylık KDV hariç 745 bin 99 TL oldu.

Fiba Cpl Gayrimenkul Kiralama Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Fiba Cpl Gayrimenkul Kiralama Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yurdaer Kahraman, Rahmi Aydın, Levent Kaya  Ali ve Cemil Çavdar tarafından kuruldu.

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye için hangi yolları tercih etmelisiniz?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde kira sözleşmesinin yazılı olması mağduriyetleri engeller. Kiralanan taşınmazın tahliyesi ise her istenilen durumda başvurulacak bir yol değildir. Peki tahliye işlemleri hangi durumlarda yapılır?

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zhç Gayrimenkul Kiralama Tarım Ve Hayvancılık Oto Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Zhç Gayrimenkul Kiralama Tarım Ve Hayvancılık Oto Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Çiftçi tarafından kuruldu.

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

Akmerkez GYO'dan 2020'de 801 bin TL'lik kiralama işlemi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarda yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı aylık KDV hariç 678.814 TL (KDV dahil 801.001 TL) olarak gerçekleşti. 

gayrimenkul kiralama işlemleri Haberi

gayrimenkul kiralama işlemleri

Ev kiralama işlemleri!

Ev kiralama işlemleri, kiralayacağınız evi bulmak ile bitmiyor. Aksine evi bulduktan sonra asıl emlak kiralama işlemleri başlıyor. Söz konusu işlemler arasında öncelikle ev ile ilgili araştırma yapmak geliyor.


Evin borcunun olup olmadığı veya tapuda ev üzerinde herhangi bir ipotek olup olmamadığı hususlarını araştırmak ileride karşılaşılacak problemlere karşı önlem almaya yarıyor. Konut üzerinde DASK Zorunlu Deprem Sigorta poliçesi yoksa, DASK'ın düzenlenmesi gerekiyor.


Kiralayacağınız konut ile ilgili bir problemin olmaması durumunda, iş kira kontratını imzalamaya geliyor. Kontrat kapsamında, kira bedeline, kira artış oranına ve kira süresine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Ev kiralama kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim...