27 / 04 / 2024

Gayrimenkul kiralamasında son durum

Gayrimenkul kiralamasında son durum

Konut sahibi ve kiralamak isteyen kişi arasında imzalanan sözleşmede maddelerin açık, net ve kesin olarak belirtilmesi her iki taraf içinde ileride çıkabilecek sorunların önüne geçiyor.

Konut dışı gayrimenkul satışında son 12 yılın rekoru! 

Son zamanlarda konut ve gayrimenkul yatırımı ile ilgili araştırmalar hız kazanırken, konut dışı gayrimenkullerin satışlarındaki artış dikkatleri çekti. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konuyla ilgili rakamları verdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde metrekare fiyatları!

Son dönemdeki konut projeleri atağıyla dikkat çeken Silivri ilçesi, 35 mahalleden oluşuyor. Peki Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde kalem kalem metrekare fiyatları...

Sign of the City Awards başvurularında son gün bugün!

Hürriyet’in öncülük ettiği, gayrimenkul sektörünü aynı çatı altında buluşturan Sign of the City Awards başvurularında son gün bugün…

Deniz GYO'nun tespit davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bugün yaptığı yazılı açıklamada tespit davası hakkında son durum bildirisini yayınladı. 

Gayrimenkul vergileri ödeme ve yapılandırmalarında son 1 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırmalarında son 1 hafta kaldı..

Değer artış kazancı vergisi beyanında son 1 hafta!

Gayrimenkulünü satarak kazanç elde eden kimselerden vergi mükellefi olanların beyanında son 1 hafta kaldı..

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında son durum!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Doğuş GYO Maslak imar planı davasında son durum bildirisi yayınlandı. 

Akiş GYO Çiftehavuzlar davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akiş GYO Çiftehavuzlar davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Ankara-Ankara Projesi davasında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Ankara-Ankara Projesi davasında son durum bildirisi yayınlandı. 

Atakule AVM davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO Atakule AVM davasında son durum bildirisini yayınladı.

Gayrimenkul kiralamasında son durum Haberi

Gayrimenkul kiralamasında son durum

Sözleşmede dikkat edilmesi gerekenlerin başında, taşınmazın cinsinin en olduğunun belirtilmesi gerekiyor. Eğer kiralanan bir gayrimenkul ise ''Daire'' şeklinde, bir iş yeri ise ''Mağaza'' şeklinde belirtilmesi gerekiyor.


KESİN HÜKÜMLER ŞART

Kira sözleşmesinin imzalandığı tarihin unutulmaması; kiranın başladığı tarih ve eğer süreli bir sözleşme ise, ne zaman son bulacağı gibi hususların kesin olarak belirtilmesi gerekiyor. Konut kira sözleşmesi imzalanırken, ödenen nakit paranın sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Böylece ne zaman ne kadar para verildiği de kayda geçmiş oluyor.


EN GÜVENLİSİ NOTER 

Konut tesliminde; konutun ve konutta yer alan demirbaşların o anki durumlarının da sözleşmeye kaydedilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesinin bitmesi durumunda, kiracıdan konutu aldığı gibi bırakması talep edilebiliyor. Kefil bulunuyorsa kefile ilişkin bilgilerin de kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi noterde imzalanabildiği gibi şahitler huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde...