11 / 05 / 2024

gayrimenkul piyasasında son gelişmeler

gayrimenkul piyasasında son gelişmeler

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali gayrimenkul piyasasında oluşturulan cazibeyle sürdürülebilir bir büyümenin mümkün olamayacağını söyledi. Bali, “Katma değeri yüksek ürünler geliştirmeli ve enerjiye yoğunlaşmalıyız” dedi...

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Gayrimenkul piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışlarıyla hareketlik kazandı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Emre Bilgiç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emlak piyasasının ticari gayrimenkullerde yaşanan talep artışlarıyla hareketlilik kazandığını dile getirdi.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Konut dışı gayrimenkul satışında son 12 yılın rekoru! 

Son zamanlarda konut ve gayrimenkul yatırımı ile ilgili araştırmalar hız kazanırken, konut dışı gayrimenkullerin satışlarındaki artış dikkatleri çekti. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konuyla ilgili rakamları verdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Otomobil piyasasında son dakika! İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları!

Yeni yıl ile beraber otomobil fiyatlarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Peki fiyatlarda son durum ne oldu? İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Son zamanlarda yüksek fiyat artışları ve gayrimenkul piyasasında yer alan belirgin bir durgunluğa yol açarken, yükselen faiz oranları da yakın dönemde yatırım aracına dönüşen konutta fiyatları baskılıyor. İşte haberin detayları...

gayrimenkul piyasasında son gelişmeler Haberi

gayrimenkul piyasasında son gelişmeler

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali gayrimenkul piyasasında oluşturulan cazibeyle sürdürülebilir bir büyümenin mümkün olamayacağını söyledi. Bali, “Katma değeri yüksek ürünler geliştirmeli ve enerjiye yoğunlaşmalıyız” dedi.



Türkiye’nin mevcut büyüme modeli, eğitim sistemi ve inovasyon yetersizliğiyle ilgili eleştiriler her geçen gün daha da artıyor. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ortaokul 3 seviyesindeki ortalama eğitim düzeyiyle Türkiye’nin 10 bin doları aşan kişi başı geliri yakalamasının büyük başarı olduğunu belirterek “Ancak bu seviyeyi aynı şekilde korumak mümkün değil.Uluslararası standartlarda eğitim gerek.Hukuk sistemi daha iyi işlemeli. Cari açıkta ise yenilenebilir enerji ön planda olmalı.Katma değeri yüksek ürünler geliştirip satmalıyız. Gayrimenkul piyasasındaki cazibe ülke için sürekli bir büyüme modeli olamaz” diye konuştu


236 madalya


İş Bankası’nın, Türkiye Satranç Federasyonu’na ana sponsor olmasından bugüne kadar geçen...