13 / 05 / 2024

gayrimenkul rehni medeni kanun

gayrimenkul rehni medeni kanun

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz tek ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır? Taşınmaz birden çok ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

Trak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çatalca'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Medeni Eldemir ve Tolga Ergül ortaklığında kuruldu. 

FU Gayrimenkul ile taşınır mallar güvence altında!

FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul ,bankacılık sektörünün gündeminde ‘Taşınır Rehni’ konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Gayrimenkul rehni zamanaşımı!

Gayrimenkul rehni, taşınmazı bütünleyici parçaları ve eklentileri ile birlikte yükümlü kılıyor. Üçüncü kişilerin eklentiler üzerindeki hakları saklı oluyor. Peki, gayrimenkul rehni zamanaşımı süresi var mı?

Gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul rehni tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Gayrimenkul nasıl rehin edilir?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul nasıl rehin edilir?

Gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır?

Taşınmaz mallar üzerinde rehin kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Peki, kurulan gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır? İşte yanıtı..

Gayrimenkul ipoteği nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilen gayrimenkul ipoteği nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olan gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz tek ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır? Taşınmaz birden çok ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

İpotek ne demektir?

İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor...

Gayrimenkul rehni nedir?

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak gayrimenkul rehni nedir? sorusunu cevaplayabiliriz...

Türk Medeni Hukukunda taşınmaz rehni ipotek!

Türk Medeni Hukukunda taşınmaz rehni ipotek hususuna ilişkin hangi maddelere yer veriliyor? Taşınmaz rehni ile ilgili yasal düzenlemelere göre taşınmaz rehni nasıl kuruluyor? İşte yanıtı...

Taşınmaz rehni nedir?

İpotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilen taşınmaz rehni nedir? Taşınmaz rehni ile ilgili yasal hükümlere yer verilen Türk Medeni Kanunu maddelerine göre, taşınmaz rehni nasıl kurulur?

gayrimenkul rehni medeni kanun Haberi

gayrimenkul rehni medeni kanun

Gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Alacağın miktarının belli olmaması hâlinde, alacaklının bütün istemlerini karşılayacak şekilde taşınmazın güvence altına alacağı üst sınır taraflarca belirtiliyor.


Yurt içinde veya dışında faaliyette bulunan kredi kuruluşlarınca yabancı para üzerinden veya yabancı para ölçüsü ile verilen kredileri güvence altına almak için yabancı para üzerinden taşınmaz rehni kurulabiliyor. 


Bu hâlde her derecenin ifade ettiği miktar, rehin konusu alacağın tespit edildiği para türü üzerinden gösterilir. Ancak, aynı derecede birden fazla para türü kullanılarak rehin kurulamıyor.


Yabancı para üzerinden kurulan rehne ait bir derecenin boşalması hâlinde, yerine, tescil edileceği tarihteki karşılığı Türk parası veya yabancı para üzerinden rehin kurulabiliyor....