17 / 05 / 2024

Gayrimenkul satış değerleri

Gayrimenkul satış değerleri

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve değerini, sorumluluk alarak belirleyecek, bir kuruma ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

İzmir'de 1934'te 2 milyon liralık Yunan gayrimenkulü satılmış!

1934 yılında İzmir'de 2 milyon liralık Yunan gayrimenkulü satılmak üzere ilana verilmiş. Öte yandan bu gayrimenkuller dışında 416 adet taşınmazın satılacağı belirtilmiş.

O ildeki 16 adet gayrimenkul satılıyor! İhalesi 20 Kasım'da!

Osmaniye Hasanbeyli Belediyesi, Osmaniye ili, Hasanbeyli ilçesinde yer alan 16 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Osmaniye Hasanbeyli'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

ÖİB İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 6 şehirdeki 12 gayrimenkulü satıyor! 48 ayda ödeme fırsatı! 

ÖİB, İstanbul Şile'de 3, İzmir Bornova ve Çiğli'de birer, Muş'un merkez ilçesinde 3, Erzurum Palandöken'de 1, Şanlıurfa Karaköprü'de 2 ve Aydın Didim'de bir olacak şekilde toplam 12 gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Malatya'daki 24 adet gayrimenkul satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Malatya Battalgazi Belediyesi, Malatya ili, Battalgazi ilçesinde yer alan 24 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Malatya Battalgazi'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satıldı: 5.1 milyar TL tapu harcı geliri elde edildi! 

Türkiye'de Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satışı yapılırken, 5 milyar 109 milyon 465 bin 415 TL de tapu harcı geliri elde edildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Bursa'da 3 taksitle KDV'den muaf gayrimenkul satılacak! 

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa Kestel'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 5 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Yazlık bölgelerde konut satış değerleri yüzde 884 arttı!

Endeksa verilerine göre, konut satış değerlerinde İstanbul Şile son 3 yıldaki yüzde 884 artış ile zirveye yerleşti. Peki, diğer illerde sonuç ne oldu? İşte ayrıntılar...

Nisan ayında gayrimenkul satışları Mart'a göre yüzde 29 azaldı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 214 bin 947 gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, söz konusu bu işlemlerden 4 milyar 338 milyon 172 bin 341 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Taş tarafından kuruldu.

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı gayrimenkul satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediyesi Başkanlığı, İzmir Torbalı Tepeköy'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 2 Mayıs'ta yapılacak.

Gayrimenkul satış değerleri Haberi

Gayrimenkul satış değerleri

Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Maliye Bakanlığının, vatandaşlara ve müteahhitlere, konutlarının gerçek değerini beyan etmediği gerekçesiyle ceza göndermeye başladığını ifade etti. Burada çok önemli belirsizliklerin olduğunu vurgulayan Tellioğlu, şunları kaydetti:  "Söz konusu gayrimenkulün gerçek değeri, hangi tarihe göredir? Gayrimenkulün satıldığı tarihteki değerini

sorumluluk alarak belirleyecek kuruluş var mıdır? Bugün için, belediye rayiçleri esas alınarak yapılan işlemlerden ceza verilecekse, başka var olmayan hangi kurum esas alınmalıdır? Vatandaştan veya müteahhitten değer belirleme gibi  uzmanlık gerektiren bir yaklaşım mı beklenmektedir?


Tapu harçlarının, emlak vergi değerinden az  olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri 

üzerinden ödenmesinin kendilerinin de üzerinde durdukları ve yetkilileri uyardıkları bir konu olduğunu ifade eden Tellioğlu, "Ancak bu konu, sadece vergi  bir kuruma ihtiyaç olduğunu ve   tahsil etme sorunu olarak değil,  müteahhitlik sektörünün içinde bulunduğu sorunları...