07 / 05 / 2024

Gayrimenkul Sermaye İradının Pişmanlık beyanıyla verilmesi

Gayrimenkul Sermaye İradının Pişmanlık beyanıyla verilmesi

Kira gelir vergisinde 31 Mart'a kadar olan beyanname süresini kaçıran mükellefler, GMSİ pişmanlık beyannamesi ile beyanlarını verilebiliyor. İşte GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015...

Reysaş GYO kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar TL'ye yükseltecek!

Reysaş GYO'nun 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL'ye yükseltilmesiyle ilgili başvuru 6 ay içerisinde sonuçlanacak.

Pandemi gayrimenkul sektörünün beklentilerini nasıl etkiledi?

ANBA Yayın Grubu genel yayın yönetmeni Mahmut Kılınç, 2020 yılı gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte Kılınç'ın o değerlendirmesi...

Sinpaş GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının 4 milyar TL'ye yükseltilmesi tescillendi!

Sinpaş GYO tarafından şirketin kayıtlı sermaye sistemi içerisinde bulunan mevcut 1 milyar TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının 4 milyar TL'ye yükseltilmesi, mevcut kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin de bu kapsamda 2020-2024 yıllarını kapsayacak şekilde güncellenmesi tescillendi.

Yapı Kredi GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 2025'e uzatıldı!

Yapı Kredi GYO, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2025 yılına uzatılmasına ilişkin esas sözleşme değişiklik tasarıları için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Reysaş GYO sermaye tavanını 1 milyon TL'ye çıkaracak!

Reysaş GYO, 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının 1 milyon TL'ye yükseltilmesi için SPK'ya başvurdu.

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

2021 yılında gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş “2021 yılında gayrimenkul sektörünü nelerin beklediğini” değerlendirdi...

Tek-Art İnşaat sermaye tavanını 1.2 milyar TL'ye artırmak için SPK'ya başvurdu!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu, kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar 250 milyon TL'ye yükseltilmesi ve geçerlilik süresinin 31 Aralık 2024 yılına kadar uzatılması için SPK'ya başvurdu. 

Kiler GYO sermaye tavanının geçerlilik tarihini uzatacak!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki sermaye tavanının 5 yıl daha uzatılması için başvuru yapacak.

Hürriyet Emlak gayrimenkul danışmanlarını Emlak Akademisi’nde buluşturuyor!

Türkiye’de gayrimenkul sektörünü dijitalleştirme görevini üstlenen Hürriyet Emlak, online platformda gayrimenkul danışmanlarına eğitim vereceği Emlak Akademisi’ni hayata geçirdi.

Alarko GYO sermaye tavanını 150 milyon TL'ye çıkarıyor!

Alarko GYO'nun kayıtlı sermaye tavan izni 2020 yılında 5 yıllık süreyi dolduracağı için süre uzatım izni alınması, kayıtlı sermayesi 20 milyon TL olan şirketin kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL'ye çıkarılmasına kararlaştırıldı.

Gayrimenkul sektörünün çıkış yolu E-vatandaşlık!

Covid-19 salgını nedeniyle satışları düşen gayrimenkul sektörünün yeniden canlandırılması ve satışların ivme kazanması için bir yol haritası çıkarıldı.

Yeşil GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik tarihi uzatıldı!

Yeşil GYO, sermaye tavanının geçerlilik tarihinin uzatılması amacıyla esas sözleşmenin Sermaye ve Paylar başlıklı 6. Maddesinin aşağıda gösterildiği şekilde değiştirilmesine karar verildi.

Gayrimenkul Sermaye İradının Pişmanlık beyanıyla verilmesi Haberi

Gayrimenkul Sermaye İradının Pişmanlık beyanıyla verilmesi

GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Mükelleflerin meskenlerde 3.300 TL'den, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde 31 Mart'a kadar beyanname vermeleri gerekiyor.


Süreyi kaçıran mükellefler, GMSİ pişmanlık beyannamesi ile verilebiliyor. Beyannamenin süresinde verilmemesi durumunda verilecek beyannameler: Pişmanlık talepli veya kanuni süresinden sonra beyanname.


Pişmanlık Talepli Verilen Beyanname nedir?

Elde etmiş olduğunuz kira gelirleriniz ile ilgili beyannamenizi beyan döneminde beyan etmediyseniz 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun 371. Maddesinde yer alan pişmanlık ve ıslah hükümlerinden faydalanarak beyannamenizi pişmanlık talepli olarak verebilirsiniz.


Ancak; ödenecek verginiz çıkmaması halinde pişmanlık talepli olarak beyanname veremezsiniz. Bu durumda "Kanuni Süresinden Sonra" beyanname verebilirsiniz.


Kanuni Süresinden Sonra Verilen Beyanname...