22 / 05 / 2024

Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları

Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları

GİSP düzenlediği, “Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, GİSP üyelerinin ve sektörün diğer temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Gayrimenkul sertifikaları ihracında yeni dönem!

Gayrimenkul sertifikaları tebliğinde yapılan düzenleme ile ihraçlarda fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde bulunulması ve ihraçtan elde edilen fonun tamamı doğrudan ihraççıya aktarılabilecek..

Himmet Karadağ: Gayrimenkul sertifikaları devrim niteliğindedir!

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Gayrimenkul sertifikaları hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir üründür.” dedi.

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu!

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 10’a yakın müteahhitle anlaştıklarını ve yakında yeni konut projelerinin bir bölümünün sertifika yoluyla Borsa İstanbul’da işlem göreceğini söyledi.

Gayrimenkul sertifikaları kentsel dönüşüme finansman yaratır mı?

GİSP düzenlediği, “Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, GİSP üyelerinin ve sektörün diğer temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Platin 21 Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Platin 21 Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Emir Sohtorik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Fatma Sohtorik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 16 Mart'ta Şişli'de kuruldu.

Kefeliköy Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kefeliköy Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Faruk Malhan Yönetim Kurulu Başkan ve Doruk Malhan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 2 milyon 479 bin TL sermaye ile 16 Mart'ta Sarıyer'de kuruldu.

Nötrino Tesisat Havalandırma Proje Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nötrino Tesisat Havalandırma Proje Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi , Behice Alagöz tarafından 50 bin TL sermaye ile 14 Mart'ta Sancaktepe, Osmangazi Mahallesi'nde kuruldu.

Tekbir Danışmanlık Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekbir Danışmanlık Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erkan Sünnetcioğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile 9 Mart'ta Arnavutköy, Mustafa Kemal Mahallesi'nde kuruldu.

Expat Gayrimenkul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Expat Gayrimenkul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, Mohammed S.A Almadı tarafından 3 milyon TL sermaye ile 4 Mart'ta Kadıköy, Feneryolu Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

Rein İstanbul Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Rein İstanbul Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Limited Şirketi, Emrah Nebioğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Güngören, A.Naif Gürman Mahallesi'nde kuruldu.

KY Group Makina İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KY Group Makina İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Kürşat Yılmaz tarafından 100 bin TL sermaye ile 18 Şubat'ta Esenyurt, Akevler Mahallesi, Pazar Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Bosphorus Brothers Gayrimenkul Kiralama ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bosphorus Brothers Gayrimenkul Kiralama ve Ticaret Anonim Şirketi, Saleh Mohammed A.Al Habeeb Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 milyon TL sermaye ile 9 Şubat'ta Beyoğlu, Bereketzade Mahallesi'nde kuruldu.

Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları Haberi

Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği,  “Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, GİSP üyelerinin ve sektörün diğer  temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gayrimenkul sertifikalarının, sektöre sağlayacağı katkılar ve kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikalarının rolü gibi konular üzerinde duruldu.


GİSP Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gümüş;  gayrimenkul sertifikalarının sektör açısından birçok avantaj getireceğini, gayrimenkul getirisine ortaklık imkânı yaratarak güvenli bir yatırım ortamı oluşturacağını söyledi.


TDUB (Türkiye Değerleme Uzmanlar Birliği) Başkanı ve GİSP üyesi Bekir Yener Yıldırım, gayrimenkul sertifikalarının ülkemizdeki yasal altyapısını, SPK’nın ilgili düzenlemelerini, piyasanın beklentisini, yatırım bankacılığı ve aracı kuruluş cephesinde konunun yansımalarını ve konuya dair öngörülerini bir bütün halinde katılımcıların dikkatine sundu.


Katılımcıların sorularıyla derinleşen toplantıda, gayrimenkul sertifikalarının daha çok kurumsal yatırımcılara uygun olduğu, yabancı kurumsal yatırımcıların hasılat paylaşım sistemine benzeyen...