18 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikaları yatırımları

Gayrimenkul sertifikaları yatırımları

Para Dergisi'nin bu haftaki Şemsiye Ek'inde Murat Geylanı Aktaş'ın yazısına yer verildi. İşte gayrimenkul sertifikaları ile ilgili o yazı...

Arkheion Gayrimenkul Turizm Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arkheion Gayrimenkul Turizm Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Şerife Ercantürk ve Sevil Bilgili ortaklığında kuruldu.

Holywork Gayrimenkul Emlak Yatırımları Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Holywork Gayrimenkul Emlak Yatırımları Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Bayram Şafak ve Yahya Şafak Şafak ortaklığında kuruldu.

Mekan Gayrimenkul dijital yatırımlarına hız veriyor!

Uzun yıllardır emlak piyasasında başarılı işlere imza atan Mekan Gayrimenkul, dijital yatırımlarına hız vererek iki yeni emlak sitesini hizmete sundu. 

İbdai Gayrimenkul Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu! 

İbdai Gayrimenkul Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Yıldırım tarafından kuruldu. 

3t Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

3t Gayrimenkul Ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Taha Yalçın Özyılmaz tarafından 1 milyon 30 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Selis Gayrimenkul Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Selis Gayrimenkul Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Kaya tarafından kuruldu.

Çalık Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çalık Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa’da 20 bin TL sermaye bedeli ile Hızır Reis Çalık ve Yusuf Sinan Çalık ortaklığında kuruldu.

İhracat Torbalı'da gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

İzmir Torbalı ihracatta yaşanan artış gayrimenkul yatırımlarını da etkiledi. Gayrimenkul yatırımcıları 61 ili geride bırakan Torbalı'ya yöneldi.

Mehmet Özhaseki Beyoğlu'ndaki gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi.

Nıchefg Global Gayrimenkul Yatırımları Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Nıchefg Global Gayrimenkul Yatırımları Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Feramuz Gürel tarafından kuruldu.

Oro Yapı Gayrimenkul Yatırımları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Oro Yapı Gayrimenkul Yatırımları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye ile bugün Izı Hekimoğlu ve Osman Akaltun imzasıyla kuruldu.

Ns Yapı İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ns Yapı İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 50 bin TL sermaye ile bugün Necmeddin Şimşek imzasıyla kuruldu.

Gayrimenkul sertifikaları yatırımları Haberi

Gayrimenkul sertifikaları yatırımları

5 TEMMUZ 2013 gün ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Gayrimenkul Sertifikalan Tebliği' ne uygun ilk yatırım aracı borsada işlem görmeye başladı. Gayrimenkul sertifikası ihraççıların, inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit paylara bölünmesiyle oluşturulmuş, bir yatırım aracıdır. Projede başlangıçta gayrimenkul sertifikası karşılığında satılacak bağımsız bölümler ve her bir bölüm için gerekli sertifika adedi ilan edilir. İhraççılar isterse, şerefiye bedellerini bağımsız bölüm fiyatına ilave ederek gayrimenkul sertifikası fiyatım belirleyebilir. İstenirse şerefiye bedelleri proje bitiminde ayrıca yatırımcılardan tahsil edilebilir. Gayrimenkul sertifikaları kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerde de uygulanabilir. 


Konut sertifikası olarak hayatımıza girdi

Gayrimenkul sertifikası yatırım hayatımızda daha önce...