24 / 07 / 2024

Gayrimenkul şirketleri döviz

Gayrimenkul şirketleri döviz

Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında konutta kazanç hesaplarını kaleme aldı. İşte Gökkaya'nın o yazısı...

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara döviz düzenlemesi!

TL'nin korunması düzenlemeleri çerçevesinde, yabancıların gayrimenkul alımına döviz bozdurma zorunluluğu getirildi.

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Döviz geliri olan gayrimenkullerin satışına teşvik geliyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Döviz getirisi olan gayrimenkullerin satışı içi Türkiye'de çeşitli teşvik politikaları gündemde.

Gayrimenkul fiyatları döviz artışından nasıl etkilendi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, döviz artışının gayrimenkul sektörüne olan etkisine ilişkin "Döviz kurlarının artması mülkiyet sahiplerinin fiyatları artırmasına neden oldu" dedi. 

Döviz almak mı, konut almak mı daha mantıklı?

Döviz yatırımlarını ulusal güvenlik boyutu da olan spekülatif bir alan olarak niteleyen İMSİAD Başkanı Andıç, vatandaşın gayrimenkul yatırımı tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Döviz piyasalarındaki hareketlilik gayrimenkulü nasıl etkiliyor?

Döviz piyasalarındaki hareketlilik ilk olarak gayrimenkul sektöründe görülüyor. Konut fiyatları önce duraksar, sonra enflasyon karşısında yavaş yavaş gerilemeye başlar.

Türk Eximbank'tan döviz kredilerinde 90 baz puana varan indirim!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank'ın Türk lirası kredi faizlerinin ardından döviz kredilerinde de bugün itibarıyla 90 baz puana varan indirim yapıldığını bildirdi.

Döviz getiren konut alımına yeni teşvik!

Yabancılar ve yurt dışında gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alma imkanı sağlandı. Tebliğ ile Türkiye’ye konut alımı için döviz girişinin yapılmasının önü açıldı.

Merkez Bankası 'Döviz Karşılığı Altın Swap Piyasası' açıyor!

Merkez Bankası, bankaların likidite yönetimdeki etkinliğin artırılması amacıyla Döviz Karşılığı Altın Swap Piyasası'nın açılmasına karar verildiğini duyurdu.

Alfattah Gayrimenkul Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfattah Gayrimenkul Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrazzaq M. Wahib Al-Jumaılı tarafından kuruldu.

Alamra Gayrimenkul Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alamra Gayrimenkul Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Najwa Amer M. Basha tarafından kuruldu.

Gayrimenkul şirketleri döviz Haberi

Gayrimenkul şirketleri döviz


Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında konutta kazanç hesaplarını kaleme aldı. İşte Gökkaya'nın o yazısı...


Hepimizin başı sağ olsun. Terör canımızı almaya devam ediyor. Gencecik fidanlarımızı kaybettik. İnşallah bu son olsun. Ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışan ve bilerek ya da bilmeyerek bu karanlık güçlere sosyal medya dahil bir şekilde destek olan hainleri içimizden temizlemeliyiz. Güçlü ve huzurlu bir Türkiye için çok çalışmaya devam etmeliyiz. 


Yılın son haftalarını piyasalarda yükselen dövizin ateşini dindirmeye çalışarak tamamlıyoruz.  Haberlerimizden de anlaşılacağı üzere yükselen dövize karşı Türk gayrimenkul sektörü de kayıtsız değil. Pek çok markalı konut üreticisi, dövizini bozdur kampanyasına destek oluyor. Projelerde dövizini bozdurana ekstra indirim yapılıyor. 


Buna rağmen yastık altındaki dövizini, 'Biraz daha yükselir, tutayım' mantığı ile hala bozdurmayanlar olabilir. Yatının elbette ki riski...