06 / 05 / 2024

gayrimenkul vergisi 2017

gayrimenkul vergisi 2017

Gayrimenkul alım satımında artık yeni bir dönem başlıyor. Maliye Bakanlığı, rayiç bedel yerine “standart bedel üzerinde bir çalışma başlattı. Amaç, gayrimenkul satışlarında vergi kayıplarını ortadan kaldırmak...

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

Ek gayrimenkul vergisi gelebilir! 

Bir defaya mahsus Ek Gayrimenkul Vergisi geliyor.Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Yeni Ekonomik Program'da hedeflenen bütçe açığının yüzde 82.5'ine ulaşıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara “Nur topu gibi yeni vergilere hazır olun "uyarısı yaptı.  

Vergi takvimi Aralık 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 Aralık dönemine ait vergileri yayınladı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Ufuk Gayrimenkul'ün 2017 olağan genel kurul toplantısı tescil edildi!

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul A.Ş.'nin 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin toplantı sonuçları KAP'ta yayınlandı.

Servet GYO 6 gayrimenkulün 2017 değerleme raporlarını yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO 6 gayrimenkulünün 2017 değerleme raporlarını yayınladı. 

İdealist GYO 2017 kurumlar vergisi beyannamesi! 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO 2017 kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı. 

Emlak Konut 2017 kurumlar vergisi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2017 genel kurul toplantısı 28 Mart'ta!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Mart 2018 Çarşamba günü yapılacak...

2017'nin 3'ncü çeyreğinde 6 yeni AVM açıldı!

Pamir & Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2017 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı. Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda Türkiye Perakende Pazarı incelemesi de yer aldı. 

Kağıthane Cendere Bölgesi, ofis pazarında büyüdü!

Pamir & Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2017 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı. Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda İstanbul ofis pazarı tüm yönü ile ele alındı. 

Vergi takvimi Şubat 2018!

GİB, 2018 Şubat vergi takvimini yayınladı. Peki, bu ay ödenmesi gereken bir gayrimenkul vergisi var mı?

Avasya GYO Samsun'daki 4 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun'daki 4 gayrimenkulün 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Servet GYO 6 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 6 gayrimenkulün 2017 yıl sonu güncel değerleme raporlarını yayınladı.

gayrimenkul vergisi 2017 Haberi

gayrimenkul vergisi 2017

RANTIN en fazla olduğu gayrimenkul sektöründeki fahiş fiyatları kontrol altına alma adına hükümet, sonunda düğmeye basma kararı aldı. Kısaca bundan böyle özellikle konut ahm-satımda ortaya çıkan abartılı fiyatlara yeni düzenlemeler geliyor. Değerleme sorunu ise çözüme kavuşuyor. Özellikle belediyelerdeki rayiç bedel yerine güncel verilerin yer aldığı arsa-konut değerleri sisteme girilerek her ilçe, ilin konut değerleri uluslararası kriterlere göre yeniden belirlenecek. Elektronik ortamda gayrimenkul alım, satım, kiralama işlemlerine de çifte denetim geliyor. Maliye yaklaşık 200 kişilik ekiple sektördeki alım-satımları takip edecek, internetten konut satan siteler resen vergi mükellefi yapılacak.


DÖRT YIL ÖNCE ADIM ATILDI

Maliye Bakanlığı 2013 yılında bu konuda bir dizi çalışma yapmış ve hatta bazı konularda özellikle belediye rayiçlerinin belirlenmesi konusunda da bazı adımlar atmıştı, işte bu önlemler de vergi kaçağını...