27 / 04 / 2024

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b



 

Devlet, borç yapılandırma paketiyle devlete borcu olan vatandaşlar için büyük çaplı bir düzenlemeye imza atmaya hazırlanıyor. Yapılandırma paketinin kapsamı ve hangi borçları içereceği merak edilirken, pakete SGK, elektrik, doğalgaz ve su borçları, KYK ve MTV borçlarının dahil olup olmayacağı da tartışılıyor.

Yeni yapılandırma paketinin cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma hamlesi olacağı konuşulurken, devlete borcu bulunan milyonlarca vatandaşa ödeme kolaylığı getirilmesi ve düşük miktarlı borçların silinmesi de masada.

Büyük çaplı ve mümkün olduğunca geniş kesimlerin dahil edilmesi beklenen düzenleme, SGK veya vergi borçlarını, KYK, MTV ödemelerini kapsayacak mı sorularının cevabı araştırılıyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, büyük kapsamlı ve tüm geçmiş borçların dahil edilmesi beklenen borç yapılandırma paketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

 SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BORÇLAR KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında vergi dairelerinden gümrük müdürlüklerine, belediyelerden SGK’ya ve il özel idarelerine, çeşitli kurumların kamu alacaklarının yeniden yapılandırılacağı bir kanun teklifi hazırlığında bulunduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Bütün vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta gelmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarda cezaları kaldırma yoluna gidiyoruz" haberini duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön