10 / 05 / 2024

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b



Bu mevcut borçların belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme olanağı getirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  davalı vergi ve prim dosyalarının da bu kapsama alınacağını kaydetti.

2 BİN LİRADAN AZ CEZALAR SİLİNECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, 2 bin lirayı geçmeyen icralık borçlar vergi, ceza ve faiz gibi bütün başlıklarda tasfiye edilecek.

 SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 günü öncesi 2 bin lirayı aşmayan borçların hiçbiri tahsil edilmeyecek.

DOĞALGAZ, ELEKTRİK BORÇLARI DA SİLİNECEK Mİ?

Yapılan yapılandırma düzenlemesiyle devlete olan özellikle küçük miktarlı tüm borçların tamamen silineceği öngörülüyor.

Bu kapsamda SGK ve Bağ-kur’u kapsayan sigorta primi borçları ile çeşitli vergi borçlarının, ayrıca belediyelere olan borçların da idari para cezaları şeklinde yapılandırma kapsamına sokulacağı düşünülüyor.

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön