05 / 07 / 2024

gayrimenkul yatırmı kazandırıyor mu

gayrimenkul yatırmı kazandırıyor mu

En güvenli liman görülen altın, tahtını gayrimenkule kaptırdı. Bir yandan satışlar artarken, diğer yandan konutun getirisinde artış gözlendi. Haziranda konuta yatırılan her 100 lira 1,33 lira getiri sağladı.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? Vergi krizi! 

Gelecek süreçte gayrimenkul sektöründe yürürlüğe alınması planlanan vergiler ortalığı karıştırdı. Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? İşte Şenol Babuşcu'nun o açıklaması...

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Youtube, Instagram, TikTok...  Hangisi daha fazla para kazandırıyor? İşte Influencerların kazançları...

Influencer mesleğinin yaşantımıza dahil olmasıyla birlikte kazançları da merak konusu olmaya devam ediyor. Peki influencerlar ayda kaç lira kazanıyorlar? Youtube, Instagram, TikTok... Hangi mecra daha çok kazandırıyor?

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Zengin olmak isteyen yatırımcılar ona yatırım yapıyor! Altından da fazla kazandırıyor...

Uzman isimden yatırımcıları şok edecek açıklamalar geldi. Parasını katlamak ve zengin olmak için yatırım yapan yatırımcılar altından daha fazla kazandıran yatırım aracını duyunca şaşkınlıklarını gizleyemedi. İşte merak o yatırım...

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

gayrimenkul yatırmı kazandırıyor mu Haberi

gayrimenkul yatırmı kazandırıyor mu

Alternatif yatırım araçları içerisinde, en güvenli liman görülen altın, tahtını gayrimenkule kaptırdı. Bir yandan satışlar artarken, diğer yandan konutun getirisinde artış gözlendi. Haziranda konuta yatırılan her 100 lira 1,33 lira getiri sağladı.


Bir yandan koalisyon ve erken seçim tartışmaları bir diğer yandan da terör örgütüne yönelik başlatılan operasyon para piyasalarında olumsuz etki yapıyor.


En yüksek getiri


Elinde parası olan yatırımcı ise bu dönemde en güvenli yatırım olarak gayrimenkulü görüyor. Nitekim haziran ayında euronun dışında en yüksek getiri gayrimenkülde gerçekleşti.


Konut alıcısı her 100 lirasına 1 lira 33 kuruş kazandı. Aynı dönemde aynı miktar para yatırımcısına mevduatta 0,40 lira, külçe altın 0,68 lira ve devlet iç borçlanma senedinde ise 0,77 lira getiri sağladı.


Döviz getirisi yüzde 2,45


Borsa yatırımcısı haziranda her 100 liranın 4,29 lirasını kaybetti....