02 / 05 / 2024

Gayrimenkul yönetmeliği

Gayrimenkul yönetmeliği

Gayrimenkul hukuku kapsamında gayrimenkullerin satımı, kiraya verilmesi, yönetilmesi gibi birçok husus için birçok kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğ bulunuyor. İşte gayrimenkul hukuku kapsamındaki bazı kanunlar...

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkulde milat: Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği!

1 Eylül 2020 itibariyle uygulamaya alınan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gayrimenkul sektörüne getirdiği köklü değişiklikler ile milat olarak belirtiliyor. 

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

Yeni imar yönetmeliği RE360'ta konuşuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda düzenlenen  RE360'ın ikinci gününde de önemli konular konuşuldu. Yeni imar yönetmeliği RE360'ta konuşuldu.

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği konuyla ilgili yazı hazırladı. İşte o yazı..

Planlı alanlar imar yönetmeliği projeleri zorlayacak!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun; ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini belirtti.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde mevcut değişiklikler gerçekleşti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç KİRAZ, 22 Mayıs 2014 tarihinde dğişmiş Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin değişimini anlattı. İşte Bakanlık'ın mağduriyet olunmaması için mevcut değişiklikler yaptığı o yazı...

Deniz Şahinkaya: Yeni İmar Yönetmeliği birçok kalıbı kökten değiştiriyor!

EVA Gayrimenkul lisanslı değerleme uzmanlarından Deniz Şahinkaya, Yeni İmar Yönetmeliğinin getirdiği yenilikleri mercek altına alıyor. Şahinkaya ' Yeni İmar Yönetmeliği birçok kalıbı kökten değiştiriyor ' dedi...

Vakıflar Yönetmeliği!

Vakıflar Yönetmeliği 27 Eylül 2008 tarihinde 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Vakıf Uzmanlığı ve Uzman Yardımcılığı ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukların düzenleniyor...

Elektronik Tebligat Yönetmeliği!

Elektronik Tebligat Yönetmeliği, 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Gayrimenkul yönetmeliği Haberi

Gayrimenkul yönetmeliği

Gayrimenkul hukuku!

Gayrimenkul hukuku kapsamında gayrimenkullerin satımı, kiraya verilmesi, yönetilmesi gibi birçok husus için birçok kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğ bulunuyor. Örneğin Kat Mülkiyeti Kanunu'nda; bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bağımsız mülkiyet haklar ile ilgili esaslara yer veriliyor.


Türk Borçlar Kanununda; gayrimenkul kiralama işlemleri ve kira sözleşmeleri ile ilgili esaslara yer veriliyor.


Kira Sözleşmesi

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.

B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın...