25 / 07 / 2024

Gayrimenkul zammı

Gayrimenkul zammı

Gayrimenkul sektörü seçime odaklandı. Sektörün geneline hakim olan durgunluğun seçim sonrasında aşılacağı beklentisi güçlenirken, gayrimenkulcüler satışa çıkaracakları yeni projelerini ve fiyat artışını da bu dönem sonrasına bıraktı...

Asgari ücret zammı şimdiden eridi! Fırsatçılar fiyatları uçurdu

Asgari ücrete gelen zammın ardından harekete geçen fırsatçılar, neredeyse tüm sektörlerde fiyatları yükseltti. Herhangi bir maliyet artışı olmamasına rağmen zammın ertesi günü temel gıda maddelerinde fiyatlar yükseldi. Gayrimenkul sitelerindeki ilanlarda ise kiralık ev fiyatları 1000 lira kadar artı

Panora Gayrimenkul'den Panora AVM'de yüksek oranda kira zammı uygulandı iddialarına yalanlama!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Panora AVM'de kiralara yüzde 98,2 zam yapıldığı iddiaları ile ilgili bir son dakika açıklaması yaparak, söz konusu iddiaları yalanladı.

7 soruda yeni kira zammı hesaplaması!

3 yıllık Yeni Ekonomi Programı kapsamında emlak, gayrimenkul sektörüne yönelik önemli düzenlemeler yapıldı. En önemli düzenlemelerden biride kira hesaplamasındaki değişiklik. Peki Yeni Ekonomi Programı ile kira zammı nasıl hesaplanacak?

Kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017!

Kiralama Yasası gereğince gayrimenkul kiralamalarında enflasyon oranları kullanılarak yıllık zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017..

Kira zammı hesaplama 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde yıllık zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama 2017 örneği..

Kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşmasının senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya senelik zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016..

Kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam uygulanıyor. Peki, kira zammı hesabı nasıl yapılır? Kira zammı en fazla ne kadar yapılır?

Kira zammı oranları Kasım 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kira zam oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zammı oranları Kasım 2015..

Kira zammı davası nerede açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedeli koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenebiliyor. Peki, kira zammı davası nerede açılır? Kira zammı davası nasıl açılır?

Döviz kurundaki artış gayrimenkul satışlarını etkileyecek mi?

Gayrimenkul satışları belli bir ivmede sürüyor ancak döviz kurundaki artışın bir süre daha devam etmesi maliyetlere de yansıyacak. Öncelikle inşaat malzemelerine kur zammı firmaları zora sokuyor.

Kur zammı gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul satışları belli bir ivmede sürüyor ancak döviz kurundaki artışın bir süre daha devam etmesi maliyetlere de yansıyacak. Firmalar bu maliyetleri gayrimenkul fiyatlarına yansıtırsa yurtiçinde satış yapamamaktan endişeleniyor.

Kira zammı oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında kira döneminin yenilenmesi, taşınmazda değer artışının yaşanması gibi durumlarda kira bedeli yeniden tespit ediliyor. Peki, kira zammı oranı 2015 nedir?

Kira zammında yasal oran nedir?

Yenilenen gayrimenkul kiralamalarında, kira bedeline belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. Peki, kira zammında yasal oran nedir? Hangi kiracıya ne kadar zam yapılabilir? İşte kanun esasları..

Gayrimenkul zammı Haberi

Gayrimenkul zammı

Gayrimenkul sektörü seçime odaklandı. Sektör, satışa çıkaracağı projeleri ve fiyatları artırmak için 30 Mart sonrasını bekliyor. 


SEKTÖRÜN geneline hakim olan durgunluğun seçim sonrasında aşılacağı beklentisi güçlenirken, gayrimenkulcüler satışa çıkaracakları yeni projelerini de bu dönem sonrasına bıraktı. 


Ancak konutta indirim beklentisi içine girenlere konut üreticilerinden kötü haber geldi. Şu anda kurdan kaynaklı maliyet artışını fiyatlarına yansıtmayan gayrimenkul sektörünün, nisandan itibaren fiyatlara yüzde 10 ile 15 arasında zam yapacağı dile getiriliyor. 


Yaşanan ortamdan dolayı firmaların proje başlangıçlarını bile seçim sonrasına ertelediğini aktaran Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) Başkan Yardımcısı ve Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, sektörün bir süre daha yatay bir seyir izleyeceğini, bu sürecin de seçimlerin yapılacağı 30 Mart sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. 

Fiyatların enflasyona paralel ve maliyet kaynaklı...