09 / 05 / 2024

gayrimenkulde beyanname affı

gayrimenkulde beyanname affı

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Konut satışlarına beyan affı getirilsin!

Yeni vergi paketindeki konut ile ilgili birçok vergi yürürlüğe girdiğinde gayrimenkul sektörü de etkilenecek. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, " İlk satışlarda gerçek değer beyanı satıcıdan talep edilsin ve bir defaya mahsus beyanname affı verilsin." dedi...

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Hangi taşınmazın kime ait olduğunun tespiti için belediyeye bildirim yapılıyor. Peki, ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015!

Kira geliri için beyannamelerin Mart ayında, ayın 25'ine kadar veriliyor. Beyanname vergi dairesine gitmeden internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi 2015...

Yeni ev aldım ne zaman beyanname vereceğim?

Emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, beyanname ne zaman verilmeli? Siz de "Yeni ev aldım ne zaman beyanname vereceğim?" diyorsanız işte yanıtı..

Elektrik affının son günü ne zaman?

Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile af getirilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borçları da bulunuyor. Peki, elektrik affının son günü ne zaman?

Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

Vergi ödemelerini zamanında yapmayan ve faizli bir şekilde taksitleri biriken mükellefler Torba Yasa'dan faydalanarak borcunu yapılandırabiliyor. Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor...

Emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili merciye başvuruda bulunmak şartı ile borç ve faizler taksitlendirilebiliyor. Buna göre borcu olanlar için emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillde kullanılan binalar için ödeniyor. Vergi borcu bulunan mükellefler, borcunu yapılandırabiliyor. Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 10 gün..

Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisi mükelleflerinin borçları için 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün bulunuyor...

Kira geliri için beyanname örneği!

Kira gelir vergisi mükellefi olan kimselerin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi için beyannamenin en geç Mart ayının 25'ine kadar yapılması gerekiyor. İşte kira geliri için beyanname örneği..

Nazmi Durbakayım: 2015 gayrimenkulde dönüm noktası olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2014 yılına ve 2015 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Durbakayım, "2015 gayrimenkulde dönüm noktası olacak" dedi

Çevre temizlik vergisi affı için son 15 gün!

Çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Vergi borcu bulunan kimseler çevre temizlik vergisi affı için son 15 gün içerisinde belediyeye başvuruda bulunabiliyor...

gayrimenkulde beyanname affı Haberi

gayrimenkulde beyanname affı

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ipuçlarını verdiği, kapsamlı vergi ve sigorta primlerine ilişkin yeniden yapılandırma düzenlemesinin ayrıntıları açıklandı.


Darbe girişiminden bir hafta önce hazırlanan ve acil evreye konularak hemen uygulanmasına karar verilen geniş af düzenlemesinin içerisinde, sade vatandaştan spor kulüplerine, KOBİ'lerden büyük holdinglere kadar toplumun hemen her kesimine müjde niteliğinde maddeler yer alıyor.


Paketin, 30 Haziran tarihine kadar olan ödenmemiş borçları kapsayacak şekilde hazırlandığı, ancak darbe girişimi dikkate alınarak, bu tarihin 15 Temmuz'a çekilmesinin düşünüldüğü de öğrenildi.


HER TÜR VERGİ BORCU

Son 5 yıl içerisinde Maliye'ye ödenmemiş her türlü vergi borcu yeniden yapılandırılacak. Örneğin taşıt sahipleri için Motorlu Taşıtlar Vergisi, kira geliri olanlar için Gayrimenkul Sermaye İradı ile her türlü Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi borçları yapılandırma kapsamında olacak.


KONUT KREDİSİNE DOPİNG


Büyük af düzenlemesinden bir...