08 / 05 / 2024

Gayrimenkulde istihdam arttı mı

Gayrimenkulde istihdam arttı mı

Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi.

Gayrimenkulde istihdam 18 kat arttı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Gayrimenkulde istihdam 5 yılda 18 kat artış gösterdi.

Emlak satışlarında rekor! Gayrimenkulde istihdam 122 bine ulaştı

Türkiye'de, 'gayrimenkul faaliyetleri' sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224 kişiye ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan bunu değerlendirdi. 

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

ABD istihdamı Bitcoin’i niye düşürüyor?

Uzun zamandır beklenen ABD istihdam rakamları bugün açıklandı. TSI tarafından 16:30'da açıklanan verilere göre Ocak ayında istihdam 517.000 arttı. Beklenen sayı 185.000 idi.

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

İstihdamı arttırmak için yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İşte detayları ile yeni istihdam modeli Üretim Sürecine Katılım Programının ayrıntıları!

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaatta istihdam yüzde 15,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı 4. Çeyrek Ekim-Aralık dönemine) ait “İşgücü Girdi Endeksleri” açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe istihdam yüzde 15,5 artış kaydetti.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

Gayrimenkulde istihdam arttı mı Haberi

Gayrimenkulde istihdam arttı mı

Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi. 


İnşaat sektöründeki büyümeyle konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşması, bu alandaki işletme ve istihdam edilen personel sayısında da paralel bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul faaliyetlerinde çalışan sayısı bu yılın nisan ayı itibarıyla 91 bin 431 'i buldu. Böylece söz konusu dönemde sektördeki istihdam 18'e katlandı. 

Gayrimenkul faaliyetinde çalışanlar, gayrimenkulün alınıp satılması, kiraya verilmesi veya işletilmesi, gayrimenkul acenteliği, danışmanlık ve ekspertiz faaliyetleri, gayrimenkulün yönetilmesi, kira toplama faaliyetleri, apartman yöneticiliği gibi görevleri yerine getiriyor. 


Diriliş...