07 / 05 / 2024

Gayrimenkulde istihdam sayısı

Gayrimenkulde istihdam sayısı

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Gayrimenkulde istihdam 5 yılda 18 kat artış gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

İstihdam edilenlerin sayısı bir yılda 667 bin artarak 31 milyon 686 bine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı geçen sene Ağustos ayında 31 milyon 19 bin iken bu sene Ağustos ayı itibarıyla 667 bin kişi artış göstererek 31 milyon 686 bine çıktı.

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Altın Türk Yatırım ve Arap Türk İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Altın Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların sayısının artacağını söyledi.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 1.7 milyonu geçti!

Eylül'de istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu. Sektörün istihdam sayısı hazirandaki kredi kampanyası sonrası stokların azalması ve yeni projelerin başlamasıyla 1,7 milyonu geçti.

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı azaldı!

Mayıs ayında Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı tarım sektöründe 308 bin, sanayide 274 bin, inşaatta 206 bin, hizmet sektöründe 1 milyon 622 bin kişi azaldı.

Rönesans İnşaat Fortune 500'de ‘çalışan sayısı en yüksek’ şirket oldu!

Rönesans Holding, bünyesindeki RC Rönesans İnşaat Taahhüt A.Ş. ile Fortune 500’de lider konumda yer aldı. Rönesans İnşaat, geçtiğimiz yıl 40 bin olan çalışan sayısını bu yıl 54 bine taşıyarak Türkiye’de en çok istihdam sağlayan şirket unvanına sahip oldu.

Türkiye'de OSB sayısı 312'ye ulaştı!

Türkiye genelinde organize sanayi bölgesi sayısı 312'ye ulaşırken, tüm sanayi parsellerinde üretimin başlamasıyla istihdamın yaklaşık 800 bin artışla 2,5 milyon kişiye ulaşması planlanıyor.

AVM sayısı 393’e ulaştı!

JLL Türkiye’nin “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü–2017 3. Çeyrek” raporu yayınlandı. TİCARİ gayrimenkulde profesyonel hizmet sunan rapora göre avm sayısı geçen yılın üçüncü çeyreğine göre 379'dan 393'e çıktı.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl konut satışını değerlendirdi. Torun, 2017'de yabancı yatırımcı sayısında önemli bir artış yaşanacağını beklediğini söyledi.

TMSF'ye devredilen şirketlerin sayısı 789'a ulaştı!

TMSF’nin kontrolüne geçen şirket sayısı 789’a ulaştı. Toplam 37.8 milyar liralık aktif büyüklüğe sahip bu şirketlerde 40.670 kişi istihdam ediliyor. Çalışanların özlük hakları korunuyor.

Yabancıların gayrimenkulde yatırım sayısı arttı!

Yabancı, gayrimenkulde alanı küçültüp yatırım sayısını artırdı. Gayrimenkulde geçen yılın 9 ayında yabancı yatırımcı başına düşen ortalama alan 249 metrekare iken, bu rakam 2015'in aynı döneminde 232 metrekareye geriledi.

Gayrimenkulde istihdam sayısı Haberi

Gayrimenkulde istihdam sayısı

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.


Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan  sayısı Nisan 2010’da 5 bin 142’yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem  hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul faaliyetlerinde  çalışan sayısı bu yılın nisan ayı itibarıyla 91 bin 431’i buldu. Böylece söz  konusu dönemde sektördeki istihdam 18’e katlandı. Öte yandan, Türkiye’de gayrimenkul faaliyetleri alanında 2010’da 2 bin  342 iş yeri bulunurken nisan ayı itibarıyla bu sayı 44 bin 358’i buldu. Bu  dönemde sektördeki iş yeri sayısı 19 katına çıktı. Bu iş yerlerinin 44 bin 100’ü  daimi, 258’i mevsimlik olarak faaliyet...