18 / 05 / 2024

gayrimenkulde metrekare netliği

gayrimenkulde metrekare netliği

Yeni dönemde imar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucu oluşacak gayrimenkul değer artışlarında kamunun da payı olacak. Gayrimenkulde ranta OVP ayarı: Kamu da pay alacak!

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Buca Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içinde yer alan 1.956,48 metrekarelik hissesini üniversiteye satıyor. İşte ayrıntılar...

Göl manzaralı Vadi Esentepe Villaları satışta! Hemen teslim yeni proje!

DİK Yapı tarafından Sakarya'da hayata geçirilen Vadi Esentepe satışa çıktı. 4800 metrekare alan içerisinde 12 adet villa inşa edilecek. İşte hemen teslim edilen villa projesine ilişkin tüm detaylar... 

Volony Ömerli Malikaneleri nerde?

Volony Group tarafından inşa edilen Ömerli Malikaneleri projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, 100.000 metrekare arazi içerisinde yükselen Volony Ömerli Malikaneleri nerde? İşte projeye ilişkin tüm detaylar... 

100 metrekare prefabrik evler kaç lira?

Prefabrik evler şu sıralarda çok tercih edilen konutlardan bir tanesidir. Metrekare değişikliğine göre prefabrik evlerin ücretleri de değişmektedir. İşte prefabrik evlere dair sorulan soruların yanıtları!

Kamudan 24 ay vadeyle arsa alan DAP Gayrimenkul peşinatı ödedi

İzmir Alaçatı'daki 3 bin 600 metrekare arsa için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. peşinatı ödedi. Satış bedelinin kalanı 24 ay taksitle ödenecek.

Ev kiralarında yeni rekor! 25 metrekare oda için 3 bin 500 lira kira!

25 m2 oda için 3 bin 500 lira isteyen ev sahibi, sosyal medyada topa tutuldu! Eyüpsultan'da yaklaşık 25 metrekarelik bir odaya 3 bin 500 lira kira isteyen Veli Budanmış isimli ev sahibi, sosyal medyada linçlendi. Kötü durumundan dolayı pes dedirten ev için 3.500 TL kira istendi. İşte detaylar….

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır?

Metrekare hesaplama işlemi genellikle ev alırken vatandaşların başını ağrıtsa da oldukça kolaydır. İşte, Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır? sorularının yanıtları…

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları tartışması!

90 bin metrekare arazi için ihaleye çıkan Konya'nın Kulu Belediyesi, arazileri TL cinsinden satacak olmasına karşın fiyatları Avro cinsinden hesapladı. Köylü tepki gösterince ihale ertelendi.

Atakule GYO Beykoz parselleri gayrimenkul değerleme raporu!

Atakule GYO'ya ait İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çayağzı Köyü, Beylikmandıra Çiftliği Mevkii, 13 pafta, 1978 parsel, 7196 metrekare arsa ve Çayağzı Beylik Mevkii, 13 pafta, 1979 parsel, 4044 metrekare arsa için hazırlatılan yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Yüzde 26.2 arttı! Fiyatlar zirvede!

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 3. Çeyrek Raporu’na göre, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 49 arttı. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kovid-19'un gayrimenkulde tercihleri değiştirdiğini belirtti.

İşte Türkiye'nin en değerli ilçesi!

Türkiye'nin en değerli ilçelerine bakıldığında ilk 10 içerisinde İstanbul'dan 7 ilçe bulunurken, listenin zirvesinde yer alan ilçede 100 metrekare konut için fiyatların 2 milyon TL'ye yaklaştığı belirlendi. 

gayrimenkulde metrekare netliği Haberi

gayrimenkulde metrekare netliği

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Progranı'dan (OVP) derlenen bilgilere göre, kamuoyunda 'rant vergisi' olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından kamu da pay alacak. Program kapsamında, ekonomiye rekabet gücü kazandırılması amacıyla mali, ekonomik ve sosyal hedeflere destek olan gelir politikaları uygulanacak. Kısıtlı olan yurtiçi tasarrufların ekonomi için üretken alanlarda kullanılmasının üretim potansiyeli açısından büyük önem taşıdığı belirtilen OVP'de şu görüşlere yer verildi: "Değer artışlarının yeterince vergilendirilmemesi, imar düzenlemeleri ve ciddi bir gayrimenkul rantı oluşması ve bundan kamunun yeterince pay alamaması kaynaklarımızın önemli ölçüde üretken olmayan alanlara kaymasına neden...