30 / 04 / 2024

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Buca Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içinde yer alan 1.956,48 metrekarelik hissesini üniversiteye satıyor. İşte ayrıntılar...



Türkiye'de son dönemlerde barınma sorunun yanı sıra yurt yetersizliği de sık sık gündeme geliyor. Yurt sorunu sebebiyle büyükşehirlerde düğmeye basılmasına karar verilmişti. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içinde yer alan 1.956,48 metrekarelik hissesi için Buca Belediyesi, meclis üyelerine 5 teklif sunmuştu.

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; teklifin arasında mülkiyet devri öngörmeksizin bedelli/bedelsiz tahsis edilmesi, 336 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine ve 5393 sayılı kanunun 15/h maddesi gereğince bedelsiz devrinin gerçekleştirilmesi, öğrenci yurdu yapılmak amacı ile tahsis edilmesi, inşa edilecek olan öğrenci yurdundan Belediyeye 10 öğrencilik kontenjan tahsis edilmesi karşılığı devir ya da tahsis edilmesi, belediye hissesinin 3194 Sayılı Kanunun 17. Maddesine göre satışının gerçekleştirilmesi, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi yer aldı. 

Teklifleri değerlendiren meclis komisyonları tarafından karar verildi. Hukuk ile Çocuk ve Gençlik Komisyonları, kamu yararı olmaması sebebiyle önergeyi oy birliği ile redderken İmar ve Bayındırlık Komisyonu, satışının yapılması, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi kararını oy birliği ile onayladı. Plan ve Bütçe Komisyonu da satışının gerçekleştirilmesi ile ilgili öneriyi oy birliğiyle kabul etti. 

Komisyon raporları kapsamında son karar, 3 Ocak Çarşamba günü toplanacak olan Buca Belediyesi tarafından verilecek.

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Gündem maddesi şöyle:

8192 Ada 3 Parsel sayılı taşınmazda bulunan Belediyemize ait 1.956,48m²’lik hisse için aşağıda belirtilen;

1. Mülkiyet devri öngörmeksizin bedelli/bedelsiz tahsis edilmesi,

2. 336 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine ve 5393 sayılı kanunun 15/h maddesi gereğince bedelsiz devrinin yapılması,

3. Öğrenci yurdu yapılmak amacı ile tahsis edilmesi

4. İnşa edilecek olan öğrenci yurdundan Belediyemize 10 öğrencilik kontenjan tahsis edilmesi karşılığı devir ya da tahsis edilmesi

5. Belediye hissesinin 3194 Sayılı Kanunun 17. Maddesine göre satışının yapılması, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi

Tasarruflardan hangisinin uygulanacağı hususunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18-e maddesine göre bir karar alınması incelenmiş olup; Öncelikle, söz konusu önerge de ecrimisil alınması Meclisimizin görevleri arasında yer almadığından; bu hususun anılan mevzuatlar kapsamında Başkanlık Makamınca değerlendirilmesine, önergede yer alan 5 maddenin kabul edilmesinin kamu yararına uygun olmadığı tespit edilmekle, önergenin Hukuk ile Çocuk ve Gençlik Komisyonlarınca oy birliğiyle REDDİNE dair rapor.

8192 ada 3 parselde bulunan Buca Belediyesine ait hissenin tasarrufu ile ilgili sunulan seçenekler incelenmiş olup; “Belediye hissesinin 3194 Sayılı Kanunun 17. Maddesine göre satışının yapılması, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi” seçeneğinin İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy birliği ile KABULÜNE dair rapor.

Öncelikle, söz konusu önergede ecrimisil alınması Meclisimizin görevleri arasında yer almadığından; bu hususun anılan mevzuatlar kapsamında Başkanlık Makamınca değerlendirilmesine, 8192 Ada 3 Parsel sayılı taşınmazda bulunan Belediyemize ait 1.956,48m²’lik hissenin değerlendirilmesi için sunulan 5 maddelik talep içerisinde ilk 4 madde komisyonumuzca uygun görülmemiştir. 5. maddede yer alan anılan yerin satış hususunun değerlendirilmesine kanunen engel bir durum bulunmadığından, önergede yer alan hususlar kapsamında 5. Maddedeki ‘’Belediye hissesinin 3194 Sayılı Kanunun 17. Maddesine göre satışının yapılmasının, 5393 sayılı Kanunun 18. Maddesinin e bendi gereğince, Plan ve Bütçe Komisyonunca oy birliği ile KABULÜNE dair rapor.

2024'te neye yatırım yapmalı?

Benzin ve motorine 3 TL'lik ÖTV zammı geliyor! Çarşamba günü fiyatlar katlanacak! SON DAKİKA!

Kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!


Geri Dön