06 / 05 / 2024

Gayrimenkulde rant

Gayrimenkulde rant

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının, Anadolu’nun inşaat sektörünü temsil etmediklerini ve Başbakan ile görüşme taleplerinin de; sektörün sorunlarının çözümüne yönelik olmadığını söyledi.

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı!

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı geliyor. Yeni OVP'ye göre, İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek.

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı!

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı geliyor. Yeni OVP'ye göre, imar planı degişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek

Gayrimenkulde rant imkanı, yatırımları cazip hale getiriyor!

Gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından biri. Rant sağlama imkanıyla da yatırımı cazip hale getiren gayrimenkul yatırımı, anlık kazanç ve dönemsel getiri fırsatı sunuyor. Peki gayrimenkul rantları nasıl vergilendiriliyor? İşte gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesi...

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

KENTDER: Rant vergisi kentsel dönüşümdeki emsal artışına uygulanmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği ( KENTDER ) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarında yer alan emsal artışına uygulanmaması gerektiğine de inandıklarını söyledi.

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

Rant vergisi yüzyılın reformu mu?

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Rant vergisi yüzyılın reformu oldu.

Rant vergisi inşaat sektörünü olumlu etkiliyecek!

Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün "Başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek" dedi.

Rant vergisi için GYO önerisi!

Recai Berber, rant vergisi sebebi ile belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve de ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacı ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

Ali Ağaoğlu'ndan rant vergisi değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün bir numaralı gündem maddesi rant vergisi uygulamasını eleştiren Ağaoğlu, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak kurtulmak istiyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşınıyor" dedi

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

İnşaatçılar rant vergisini Ankara'ya götürüyor!

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek!

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek. İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek" dedi.

İmar rantına şeffaf vergi!

Kamunun imar artışından pay almasının önünü açan rant vergisi şeffaflaşıyor. Bakanlık rant vergisine özel bir internet sitesi kuracak, vatandaş, imar artış oranlarını buradan takip edebilecek...

İnşaat sektörü yetkilileri rant vergisi için Ankara'da toplanacak!

Rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar.

Gayrimenkulde rant Haberi

Gayrimenkulde rant

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının, Anadolu’nun inşaat sektörünü temsil etmediklerini ve Başbakan ile görüşme taleplerinin de; sektörün sorunlarının çözümüne yönelik olmadığını söyledi.  


Bu STK’ların sektörün yaşadığı sorunları görmezden geldiğini vurgulayan Tellioğlu, “Başbakan Davutoğlu’ndan görüşme talepleriyle, bugün sayın Başbakan ile toplantı yapacak olan KONUTDER, INTES, GYODER ve TMB’nin inşaat sektörü adına, başbakana talep iletmeleri; Türkiye ve sektör gerçekleri ve menfaatlerinden uzak, sadece ranta endeksli bir yaklaşım ve taleptir.  


Söz konusu STK’ların gayesi ve derdi Türkiye’de inşaat sektörünün sorunları, talepleri ve gelişmesi değildir. Ve yıllardan beridir de, bu böyledir. Sektörün ihtiyacı olduğu bir zamanda sesleri çıkmayan bu kuruluşlar; ne zaman ki; ticari menfaatlerine veya rantlarına dokunan bir yasa çıktığında ya da rantları kesildiğinde bunu Anadolu...