06 / 05 / 2024

gayrimenkulde ranta ayar

gayrimenkulde ranta ayar

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı geliyor. Yeni OVP'ye göre, İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Başkanı Didem Hiçyorulmazlar oldu!

Gayrimenkul sektöründe kadın varlığını güçlendirmek için faaliyet gösteren Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı. GKL İcra ve Danışma Kurulu başkanlık görevini iki yıldır sürdüren Neşecan Çekici, yeni görevini Didem Hiçyorulmazlar'a devretti. 

Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzaktan Sertifika Programı gerçekleşti! 

GYODER-YTÜ Teknopark iş birliği ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzaktan Sertifika Programı’ GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’nun da katıldığı webinar’la sona erdi. 

Gayrimenkulde 21. Yüzyılın trendi yeşil binalar oldu!

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, 'Gayrimenkulde 21. Yüzyılın Trendi: Yeşil Binalar'ı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Ticari gayrimenkulde Kovid-19 sonrası neler olacak?

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, ticari gayrimenkulde pandemi süreci sonrası beklentileri ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Mehmet Kutman: Ticari gayrimenkulde ciddi düşüş bekleniyor! 

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Mehmet Kutman, pandemi sonrasında ticari gayrimenkulde ciddi düşüş beklendiğini dile getirdi. 

Gayrimenkulde Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uzaktan Eğitim Sertifika Programı başlıyor!

‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi’ alanında Türkiye’de bir ilk olan sertifika programı 18 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkulde Gelişen Trendler: Avrupa 2021 raporu!

PwC ve Urban Land Institute (ULI)’ın gayrimenkul sektörünü farklı boyutları ile ele alan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 raporunun lansmanı 24 Kasım 2020'de PwC Deneyim Merkezinde kamuoyu ile paylaşıldı.

8. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi 10 Aralık'ta!

'Pandemi sonrasında gayrimenkul sektörünün geleceğinde, estetik, sağlık ve çevresel faktörlerin önemi' başlığı altında yapılacak olan 8. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi, 10 Aralık'ta Youtube'dan canlı olarak gerçekleştirilecek. 

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 etkinliği 24 Kasım'da!

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe® (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporunun 2021 yılına ilişkin sonuçları 24 Kasım'da gerçekleştirilecek etkinlikle değerlendirilecek.

8. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi 10 Aralık'ta!

2012'den bu yana Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her yıl organize edilen “Gayrimenkulde Liderler Zirvesi” 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan konut sektörünün yeni hedefi yabancılar oldu. Gurbetçiler ve yabacılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı.

Gayrimenkulde yurt dışı satışları artacak!

Türkiye, gayrimenkulde son yıllarda dünya standardındaki projelerle hızlı bir atılım sürecinde. Ancak yabancı yatırımcılara yapılan satışlar henüz potansiyelin altında kalıyor. 

gayrimenkulde ranta ayar Haberi

gayrimenkulde ranta ayar

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, kamuoyunda 'rant vergisi'olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından kamu da pay alacak. Program kapsamında, gelir dağılımının iyileştirilmesi, ekonomiye rekabet kazandırılması amacıyla mali, ekonomik ve sosyal hedeflere destek olan gelir politikaları uygulanacak.Kısıtlı olan yurt içi tasarrufların ekonomi için üretken alanlarda kullanılmasının üretim potansiyeli açısından büyük önem taşıdığı belirtilen OVP'de şu görüşlere yer verildi:'Gayrimenkul değer artışlarının yeterince vergilendirilmemesi, imar düzenlemeleri ve kamu hizmetleri yoluyla ciddi bir gayrimenkul rantı oluşması ve bundan kamunun yeterince pay alamaması kaynaklarımızın önemli ölçüde üretken olmayan alanlara kaymasına neden olmaktadır. 

Bu durum, büyüme potansiyelinin artmasına bir kısıt oluşturmaktadır.' 


DÜZENLEMELER GÖZDEN GEÇİRİLECEK 


Programa göre, kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkullerin elden çıkarılmasında değer artış kazançlarının vergilendirilmesine yönelik düzenlemeler gözden geçirilecek. İmar planı değişiklikleri...