02 / 05 / 2024

gayrimenkulde standart bedel

gayrimenkulde standart bedel

Gayrimenkul alım-satımda yeni bir dönem başlıyor. Abartılı fiyatların önüne geçek düzenleme geliyor. Fiyatlar rayiç yerine standart bedel ile belirlenecek.

Gayrimenkulde senetle satışı kaldıracak yeni model geliyor!

Hükümet, gayrimenkul sektöründe hem konut kredi faizlerini düşürmek hem de gayrimenkul piyasalarının derinleştirilmesi için yeni çalışmalar yapıyor. Gayrimenkulde senetle satışı kaldıracak yeni model geliyor. 

14 soruda TOKİ Kütahya İnköy Mahallesi Standart Grup projesi!

Kütahya Merkez İnköy Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında TOKİ tarafından 306 adet konut hayata geçiriliyor. İşte, 14 soruda TOKİ Kütahya İnköy Mahallesi Standart Grup projesi...

Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılması düzenlenen Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı başlıyor..

Türkiye üç iliyle gayrimenkulde dünya zirvesinde!

Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank, İzmir, İstanbul ve Ankara'yı dünya kentleri arasında gayrimenkulde getiri açısından ilk 10 şehrin arasında sıraladı. Buna göre, İzmir yüzde 19,2 sağlarken, İstanbul yüzde 12,2, Ankara yüzde 10,1 oranında yatırımcısına kazandırdı.

Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorusuna istinaden "Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı" konusunu ele aldı..

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satımında artık yeni bir dönem başlıyor. Maliye Bakanlığı, rayiç bedel yerine “standart bedel üzerinde bir çalışma başlattı. Amaç, gayrimenkul satışlarında vergi kayıplarını ortadan kaldırmak...

Rayiç bedel artışı konut sektörünü etkiledi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarında Uğur Gürses bugünkü yazısında rayiç bedel artışının konut sektörüne etkilerini kale aldı. İşte o haber...

Gayrimenkulde rayiç bedel yerine standart fiyat dönemi!

Gayrimenkul alım-satımda yeni bir dönem başlıyor. Abartılı fiyatların önüne geçek düzenleme geliyor. Fiyatlar rayiç yerine standart bedel ile belirlenecek.

Gayrimenkulde vergilendirme sisteminin detayları!

Yeni Bakış Gazetesi köşe yazarı olan Nazlı Gaye Alpaslan, bugünkü yazısında, gayrimenkulde vergilendirme sistemini açıkladı. Alpaslan, arsanın kat karşılığı devredilmesi durumunu anlattı.

İnşaat sektörüne meslek standartı getirilmeli!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 14 No’lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin,İnşaat sektörüne meslek standartı getirilmeli şeklinde açıklamalar yaptı.

Gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısını kaleme aldı. İşte o haber...

Gayrimenkulde Teknoloji ve İnovasyon Paneli gerçekleşti!

Gayrimenkulde Teknoloji ve İnovasyon Paneli 12 Mayıs Cuma günü gerçekleşti. Panelden önce, panele ev sahipliği yapan Joint Idea Kanyon Şubesi katılımcılara tanıtıldı.

Aziz Torun: Gayrimenkulde yap-sat modeli bitti!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Torun, son yıllarda gayrimenkul sektörünün Türkiye büyümesini yukarı çektiğini belirtti. Torun, "Gayrimenkulde yap-sat modeli bitti" dedi.

gayrimenkulde standart bedel Haberi

gayrimenkulde standart bedel

Gayrimenkul sektörü ve internetten kiralama, satışlara ilişkin iki önemli gelişme hayata geçiriliyor. Hükümet, alım-satımda ortaya çıkan abartılı fiyatları yeniden düzenleyecek. 


Belediyelerdeki rayiç bedel yerine güncel verilerin yer aldığı standart bedel kullanılacak. Arsa-konut değerleri sisteme girilerek her ilçe, ilin konut değerleri uluslararası kriterlere göre yeniden belirlenecek. 


Maliye Bakanlığı tarafından gayrimenkul alım satımlarına sıkı denetim gelecek. Maliye yaklaşık 200 kişilik ekiple elektronik ortamda gayrimenkul alım, satım, kiralama işlemlerini takip edecek. İnternetten konut satan siteler için vergi mükellefi yapılacak.


KENTSEL RANTLAR MASADA

Ekonomi yönetimi, gayrimenkulde "istisna ve muafiyetler", kentsel rantların vergilendirilmesi, imar mevzuatında önemli adımlar attı. Maliye, son beş yılda ev, arsa, dükkân alıp satanların beyanlarını özel bir yazılım sistemiyle takip edecek.  Doğru beyan vermeyenler de uyarıldı. Gayrimenkul alım-satım, kiralama işi yapan sitelerin vergi kaygı olup...